Készül a Symbian Carla és Donna

A Windows Phone-alapú okostelefon stratégia árnyékában a Nokia, egészen pontosan az Accenture továbbra is gőzerővel dolgozik a Symbian platform csiszolgatásán, mely rövidesen két újabb változatban is elérhető lesz. A Mexikóban megrendezett fejlesztői konferenciáról kiszivárgott parányi kép tanúsága szerint a Belle változatot a Carla és a Donna követi majd, melyek közül az előbbi új böngészőt, javított NFC támogatást és Dolby Surround hangzásjavítást ígér, az utóbbi pedig már kétmagos processzorok kezelésére is alkalmas lesz. Az egyelőre fejlesztés alatt álló két új verzió piaci premierjének időpontja egyelőre nem ismert, de nem lenne meglepő, ha a jövő év elején már az első Symbian Carla-alapú megoldások is leleplezésre kerülnének.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Symbian Belle: Minden Symbian^3 mobilra

    Keskeny állapotsorral, átméretezhető widgetekkel és hat készenléti kijelzővel érkezik a Symbian platform legújabb változata.

  • Symbian Belle nyolc percben

    Hosszabb videón is látható az integrált értesítési rendszert, átdolgozott menürendszert és fejlett virtuális gombsort kínáló Symbian Belle.

Hirdetés