Symbian Belle: Minden Symbian^3 mobilra

A várakozásoknak megfelelően hivatalosan is leleplezésre került a Symbian Belle, mely az előző frissítéshez hasonlóan valamennyi Symbian^3 alapokon nyugvó modellre telepíthető lesz. A felhasználóbarát működés érdekében a legtöbb változtatás a kezelőfelületet érte, ám az NFC technológia mélyebb integrációjának köszönhetően a kiegészítők párosítása, illetve a képek és más tartalmak megosztása is egyszerűbbé vált. Az új felület kapcsán a leginkább szembeötlő változás a jóval kevesebb helyet foglaló állapotsor és feliratok helyett piktogramokat használó menügombok lehetnek, mely a Windows Phone platformra történő átállást is egy lépéssel közelebb hozza.

A karcsú státuszsor kényelmesebb megjelenítéséért az újonnan bevezetett értesítési zóna felel, mely az Android-alapú készülékekből ismert módon, a képernyő felső részéről húzható elő. A legnagyobb változtatás azonban a widget-kezelést érte, melyek mostantól nem csak átméretezhetőek, hanem tetszőleges formájúak is lehetnek. A nagyobb kreatív felület biztosítása érdekében ezentúl hat készenléti kijelző áll majd rendelkezésre, melyek között az áttűnések is látványosabbá váltak. Átalakításra került a telefonzár képernyője is, mely mostantól tetszőleges háttérképpel ellátható, illetve több hasznos információ megjelenítését is lehetővé teszi.

A platform az üzleti felhasználók számára is kellemes meglepetéseket tartogat, hiszen előre telepített Microsoft Lync kommunikációs szoftverrel, valamint Sharepoint, OneNote, Exchange ActiveSync és PowerPoint Broadcaster alkalmazásokkal érkezik. A Symbian Belle a ma bejelentett modelleken kívül a Nokia N8, E7, C7, C6-01, X7, E6 és 500 készülékekre frissítés formájában lesz elérhető a következő hónapok során.

Azóta történt

Hirdetés