Hirdetés

Kamerafókusszal tért vissza a megfizethető Google telefon

A Pixel 3a és a 3a XL hardveresen nem kel versenyre a legjobbakkal, egyetlen hátlapi kamerája viszont nagyon igyekszik, az árcédula pedig kellemes.

Elstartolt a Google I/O fejlesztői konferencia, ahol szó esett a keresőóriás jelenéről, jövőjéről, csatlakoztatott termékeiről és a fejlesztés alatt álló Android Q-ról, ám mobilos oldalról mégiscsak az új okostelefon páros bemutatója a legfontosabb. Még akkor is, ha senki nem lepődött meg, amikor a Pixel 3a és a Pixel 3a XL név elhangzott, lévén pont annyira nem sikerült a középkategóriás Google mobilokat titokban tartani, mint tavaly a csúcskategóriásakat.


(forrás: The Verge) [+]

A kulcsszó azonban így is rendkívül fontos: a Nexusok után ismét van középkategóriás árazású Google telefon, méghozzá kettő is, persze egyelőre egyik sem érhető el nálunk. Kezdjük a küllemmel: sem az 5,6" képátlójú Pixel 3a (1080 x 2220 pixel), sem a 6"-es 3a XL (1080 x 2160 pixel) nem visel noccsot AMOLED kijelzőjén, ellenben megmaradt nem kevés alsó-felső káva, plusz ugye rendszerszinten nem lehet elrejteni a virtuális alsó sávot.


(forrás: The Verge) [+]

De nem is a méretes küllem, a 4 GB RAM, a 64 GB-os (nem bővíthető) tároló, avagy a nyolcmagos Snapdragon 670 mobilplatform a lényeg: vegytiszta Android Pie felülettel úgyis fürge a működés. A páros ehelyett a kamerára megy rá, így, egyes számban, mert elöl (8 megapixel) és hátul is (12,2 megapixel) mindössze egy, árva darab van belőle.

A mennyiségi elv helyett a Google ugyanis a minőségre megy rá, állítja: a jófajta f/1,8-as rekeszértékű optika mellé saját HDR+ képfeldolgozó algoritmusát és Night Sight éjszakai módját kínálva, ami nem is rossz a középkategóriában. Más kérdés, hogy azért egy-két tripla látószöges ajánlat csak sokrétűbb, és kézi mód is van, de ez más tészta.  A lényeg: legyen szó nagy dinamikájú nappali témáról vagy sötét estiről, a Google profi mód és állvány nélkül ígér telefonhoz mérten komoly fotós teljesítményt, amit persze készen állunk élesben tesztelni digitális hasábjainkon.

Az új Pixel mobiloknak amúgy akad pár tradicionális tulajdonsága, aminek sokan örülni fognak: van jack port, bejáratott fajta a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és kellően fürge a 18 wattos gyorstöltés, Type-C porton. A kisebbik újdonság 3000, a nagyobbik 3700 mAh-s telepet kapott. A Google három generációnyi Android rendszerfrissítést garantál a biztonsági csomagok gyakori közzététele mellett. De mennyi az annyi? A Pixel 3a 4/64 GB-os változatban 400 dolláron és ugyanennyi eurón, fonton nyit, az XL variáns pedig mindhárom pénznemből 480-on. Ezzel a felső-középkategóriába lőtték be magukat.

Azóta történt

Előzmények

  • Ennyibe fog kerülni a középkategóriás Pixel

    Jelentősen kedvezőbb ársávban érkeznek a Google középkategóriás megoldásai, mint a hagyományos Pixel széria modelljei.

  • Tokba bújt a Google Pixel 3a

    A középkategóriás Google Pixel már nem lesz nagy meglepetés, de néhány dolgot azért elárulnak a tokok is.

  • Elstartolt az idei Google I/O

    A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás körül forgott a nyitóesemény, de időközben belenézhettünk az Android P új kezelőfelületébe és funkcióiba is.

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

Hirdetés