Jony Ive új pozíciója korábban nem is létezett

Jony Ive évek óta az egyik erős ember az Apple háza táján mintegy 5000 vizuális szabadalommal, azonban annak ellenére csak a dizájn alelnöke volt, hogy az iMac, a MacBook Air (és persze a Pro), az iPod, az iPhone és az Apple Watch külseje is első sorban hozzá kötődik. Ezen változtatott hétfőn Tim Cook, a vállalat vezére, amikor a Chief Design Officer, azaz elsőszámú dizájnvezetői kinevezéséről döntött. Érdekesség, hogy ilyen pozíció korábban nem volt almáéknál.

Július elsejével Ive mind a hardveres, mind a szoftveres megjelenésért első emberként felel, Richard Howarth pedig alelnökként az eszközökre fókuszál majd. Ő egyébként a legelső iPhone generáció óta segíti a telefonok megjelenésének esztétikus voltát, húsz éve van a vállalatnál.

A régi sem volt rossz pozíció
A régi sem volt rossz pozíció [+]

Szoftveres oldalról Ive segítője Alan Dye lesz, aki az asztali és mobileszközök felhasználói felületéért egyaránt felelős alelnökké válik. Dye kilenc éve Apple alkalmazott, az iOS 7, 8 és a Watch OS interfészének megalkotásában vállalt oroszlánrészt.

A kinevezésekkel Jony Ive kevesebb operatív munkában vesz majd részt a jövőben, így több ideje marad például arra, hogy a boltokat, illetve az Apple főhadiszállásának megjelenésén gondolkozzon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények