Jelentős változtatásokra készül az LG?

Nagyon úgy tűnik, hogy az LG a barcelonai MWC kiállításon fogja leleplezni legújabb csúcskészülékét, ami G5 néven kerülhet piacra. A cél nem más, mint hogy bodicseket adjanak a másik dél-koreai mobilcégnek, a Samsungnak, hiszen az LG-nél tavaly pont azzal követtek el stratégiai hibát, hogy később leplezték le aktuális zászlóshajójukat. Most azonban mindkét techóriás a "katalán fővárosban" mérheti össze erejét, ami nekünk, felhasználóknak csakis jót jelenthet. A siker reményében úgy hírlik, hogy az LG-nél igen komoly változtatásokat terveznek, ami szembemegy a G-sorozat utóbbi pár tagjánál tapasztaltakkal.


[+]

A G5 már fém borítással láthat napvilágot, valami hasonlóra lehet számítani, mint a Class esetén. Az új matéria viszont több dolgot is megkövetelhet, az egyik, hogy oldalra kerülnek majd a hangerőszabályzó billentyűk, mindemellett viszont a bekapcsológomb továbbra is hátul kapna helyet. Az LG egyébként már a 2012-ben megjelent Optimus G óta a most megszokott megoldását alkalmazza, ám úgy tűnik, hogy félig visszatérnek az eredeti kivitelezéshez. A home gombba immár ujjlenyomat-olvasó kerül (amit már a V10-ben is láttunk), a 3,5 milliméteres jack csatlakozót felülre szerelik. Magasabb és vékonyabb lesz a készülék az eddigieknél: 149,4 x 73,9 x 8,2 milliméteres dimenziókra lehet számítani. További pletyka az 5,6 hüvelykes, QHD felbontású kijelző, a 20 megapixeles kamera, valamint a bivalyerős Snapdragon 820 chipset.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG V10 - plusz költség, dupla mulatság

    A dél-koreaiak zászlóshajója anyaghasználat és specifikációk terén is túlmutat az eddigi modelleken, legnagyobb érdekességei közé a dupla kijelző és az ujjlenyomat-olvasó tartozik.

  • LG Magna - ezért nem kapna diplomát

    A dél-koreai gyártó újdonsága enyhén ívelt formatervet, HD felbontású, 5 hüvelykes megjelenítőt kapott, ám a hardver és az ár tekintetében nagyon mellélőttek.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

Hirdetés