Hirdetés

iPhone szerviz blog: A Find My iPhone beállítása és használata

A Find My iPhone (magyar nyelven iPhone keresése) egy Apple által kifejlesztett és gyárilag a készülékeibe épített funkció, mely használatával távolról nyomon követhető az elveszett, elhagyott vagy ellopott Apple eszköz, legyen szó iPhone-ról, iPad-ről, iPod-ról vagy MacBookról. A nyomon követés gyakorlatilag bárhonnan lehetséges mindaddig, amíg a megtalálni kívánt eszköz bármilyen internetes kapcsolattal (Wi-Fi, mobilnet) rendelkezik. A Find My iPhone segít megtalálni a keresett eszközt, emellett a segítségével távolról is le lehet pucolni a készülékről az adatainkat, így azok nem kerülnek illetéktelen kezekbe. Ebben a cikkben az iPhone szervizünk kollégái összeszedték, hogyan lehet bekapcsolni a Find My iPhone funkciót, illetve hogyan érdemes beállítani, használni.

Hogyan kapcsoljuk be az iPhone keresési (Find My iPhone) beépített funkciót?

  1. Indítsuk el a Beállítások applikációt
  2. Nyomjunk az iCloud lehetőségre
  3. Koppintsunk az iPhone keresése funkcióra
  4. Kapcsoljuk be az iPhone keresését

Hogyan találjuk meg az elveszett iPhone-t az iPhone keresése funkció és a web segítségével?

Az internet és egy számítógép segítségével nyomon lehet követni a hiányzó iPhone-t iCloud segítségével a következő lépések betartásával:

  1. Bármilyen böngésző használatával nyissuk meg az iCloud.com-ot
  2. Jelentkezzünk be az iCloud fiókunkba
  3. Kattintsunk az iPhone keresése funkcióra a főmenüben
  4. Válasszuk ki a legördülő listából annak az eszköznek a nevét, amelyiket meg akarjuk találni
  5. A megjelenő térképen rá lehet közelíteni, a kiválasztott eszköz hollétére, illetve a jobb felső sarokban megjelennek különböző funkciók, melyekkel a következőket tehetjük:
  • Play sound - ez a funkció egy hangjelzést aktivál az iPhone-on, még akkor is, ha a készülék néma vagy rezgő üzemmódban van. Ez a legalkalmasabb arra, ha például nem találjuk a telefonunkat a lakáson/házon belül.
  • Lostmode - amennyiben erre az opcióra kattintunk, akkor meg kell adni egy telefonszámot, ami megjelenik az elveszített/ellopott készülék képernyőjén, így aki megtalálja az iPhone-unkat, el tud minket érni. A telefonszám megjelenésén kívül itt is lejátszásra kerül egy hangjelzés azért, hogy felhívja a figyelmet a készülékünkre.
  • Erase - amennyiben attól tartunk, hogy már nem lehet visszaszerezni az elveszített iPhone-t és a privát adataink rossz kezekbe kerülnek, akkor az erase móddal távolról teljesen le lehet törölni mindent a telefonról.

Ugyanezek a funkciók elérhetőek, amennyiben az iPhone-ra pluszban letöltjük az iPhone keresése (Find My iPhone) ingyenes alkalmazást az AppStore-ból. Az applikáció letöltése és megnyitása után ugyanúgy nyomon követhető bármelyik Apple eszközünk, amelyik hozzá van csatolva az iPhone-nal használt iCloud fiókhoz.

Összegzés, jó tanácsok

Érdemes minden esetben ellenőrizni, hogy a telefonunkon be van-e kapcsolva a gyári iPhone keresési funkció, mert ha ez nem aktív, akkor hiába próbáljuk majd keresni iCloud segítségével is. Ugyancsak célszerű tudni, hogy a Find My iPhone alkalmazás nem egy úgynevezett "3rd party" applikáció, hanem az Apple fennhatósága alá tartozik, így nem kell attól félnünk, hogy olyan cégek férnek hozzá a helyzetünkhöz (vagy készülékeink helyzetéhez) akaratunkon kívül, akik esetlegesen rossz célokra akarják azt hasznosítani (sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy van elég ilyen alkalmazás a FindMyiPhone-on kívül is). Bár Magyarországon még nem elterjedt az Apple Pay, azért nem árt tudni, hogy amennyiben valaki használja ezt a fizetési módszert egy olyan eszközön, ami elveszett/ellopták, minden esetben érdemes az iCloud-on keresztül távolról letörölni a kártyainformációkat is.

Azóta történt

Előzmények