Ilyen lesz a Windows 10 mobilon?

A Microsoft nemrég hivatalosan is leleplezte a Windows 10 operációs rendszerét, mely az okostelefonoktól kezdve a tableteken és Xbox konzolon át a szerverekig egységes programozói felülettel biztosít a fejlesztők számára. Az eltérő processzor architektúra, operatív memória és számítási kapacitás miatt ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden alkalmazás valamennyi készüléktípusra ténylegesen kiadásra kerül, ám az ökoszisztéma egyesítése robbanásszerű változást hozhat a szoftveres ellátottság terén.

A platform előzetes bemutatásakor a Microsoft csak a fejlesztők számra fontos újdonságokra fókuszált, mely mellett a számítógépes felületen a klasszikus „Start” menü régóta várt visszatéréséről és annak csempékkel való ötvözéséről is beszélt. A végfelhasználók számára érdekes újítások és a telefonos felület csak egy későbbi sajtóesemény során kerülnek leleplezésre, ám ez utóbbiról nemrég a kínai Weibo közösségi oldalon felbukkant néhány érdekes kémfotó.

A képek eredetisége egyelőre igencsak kérdés, de ha az előzetes beszámolóknak hinni lehet, akkor a Windows 10 már a csempék átlátszóságának beállítását, illetve azok csoportokba való rendezését is lehetővé teszi, mely a magasabb fokú testeszabhatóság mellett a kezdőképernyőt is átláthatóbbá teszi. Beállítások terén szintén számos újdonságra lehet számítani, melyek közül az energiatakarékos kijelző üzemmód sokak számára hasznos lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés