IFA 2014: Az alsókategóriára is figyel a Sony

Ugyan az előzetesen felröppent hírek számos terméket prognosztizáltak, mégis azért félig-meddig talán meglepő volt, hogy milyen sok eszközzel készült a berlini IFA kiállításra a Sony. A megannyi csúcsmodell kifejlesztése mellett azért volt idejük figyelmet fordítani az alacsonyabb szegmensre is, melyben például az Xperia E3 is indul.

Sony Xperia E3 elölről
[+]

A japánok újdonságának viszont semmi szégyenkeznivalója nincs, az IPS-LCD kijelző ugyanis 4,5 hüvelykes, felbontása pedig 480 x 854 pixel. Az készülék vonzereje azonban inkább a hardverben keresendő, a burkolat alatt egy 1,2 GHz-re skálázott négymagos processzorral ellátott Qualcomm Snapdragon 400 chipset dolgozik. A grafikus gyorsításért az Adreno 305 felel, rendszermemóriából pedig 1 GB jutott a készülékbe, mely szintén örömteli dolog. A belső adattároló 4 GB-os, ezt maximálisan 32 GB-os microSD kártyával tudjuk kibővíteni. Adatkommunikációs téren is fejlődött a telefon, immár támogatja a 4G/LTE hálózatokat, rendelkezésre áll a WiFi, a Bluetooth 4.0, valamint a GPS modul is.

Sony Xperia E3 elölről
[+]

A készülékház 137,1 x 69,4 x 8,5 milliméteres dimenziókkal és 143,8 grammos tömeggel bír, az IP-védettség viszont sajnos most elmaradt. A hátlapi kameramodul 5 megapixeles képek és 1080p-s videók felvételét teszi lehetővé, a szoftverben képstabilizálást és HDR üzemmódot találunk. Előlapi fényképező is került a telefonra, habár ez csupán VGA felbontásra képes.

Sony Xperia E3 elölről
[+]

A gyártó által ígért két napos üzemidő a STAMINA üzemmód és a 2330 mAh kapacitású akkumulátor segítségével érhető el, mely teljesen átlagos értéknek mondható. A fedélzetén Android 4.4.4 KitKattel érkező Xperia E3 ősszel debütál világszerte, fehér, fekete, zöld és réz színekben lesz elérhető, a várható ára viszont egyelőre még nem ismert.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • IFA 2014: Kompakt méretű tablet a Sony-tól

    Az Xperia Z3 Tablet Compact LTE és sima WiFi verzióban is elérhető lesz, nagyon erős hardverrel és szép formatervvel támad.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

Hirdetés