Hosszabb lett a Pebble órák terméktámogatása

A Pebblet két éve felvásárló FitBit bejelentette, hogy az mellesleg még mindig népszerű Pebble okosórák terméktámogatását nyár közepéig, pontosabban június 30-ig meghosszabbították a korábban előrejelzett, 2017 végi dátumhoz képest. Az együttműködés eredménye a FitBit OS lett, amely megőrizte a Pebble rendszerének egyes vonásait és a fejlesztést támogató SDK-t. A gyártó továbbra is szeretné életben tartani, illetve integrálni a Pebble azon jellegzetességeit és megoldásait, amelyek miatt népszerű volt a Kickstarter segítségével megalkotott, e-ink kijelzős kütyü.

Az első Pebble.
Az első Pebble. [+]

A terméktámogatás viszont június végén megszűnik. A Pebble eszközök továbbra üzemképesek leszek, viszont néhány szolgáltatás nyugdíjba vonul. A Pebble alkalmazásbolt, a fórum, a hangfelismerő funkciók, iOS alatt az SMS és e-mail alkalmazás korlátozottan fog működni, illetve a  CloudPebble Developement sem lesz elérhető. A Pebble appja még kompatibilis a iOS 11-el és az Android 8.1-el, a későbbiekben viszont nem érkezik több frissítés a felülethez, előfordulhat, hogy a későbbi szoftververziókkal már nem fog együttműködni. Ennek ellensúlyozására a FitBit felajánl egy 50 dolláros kedvezményt a FitBit Ionic-re mindazoknka, akik jelenleg is érvényes szériaszámmal rendelkező Pebble okosórát használnak.

Azóta történt

Előzmények

  • Fitbit Ionic - erre még gyúrni kell

    Kipróbálja magát a Fitbit az okosórák között baltával vágott, retro ketyerét adva a sport mellé. Ám okosoldalról inkább csak jövője van, mint jelene.

  • Pebble 2 - a hattyú halála

    Teszteltük az utolsó Pebble okosórát, amely elődeihez hasonlóan nagyon kellemesre sikerült, mégsem mentette meg a céget a csődtől.

  • Fitbit Blaze - mozgás a négyzeten

    Az amerikai vállalat legújabb viselhető eszköze okosóraként nem feltétlenül állja meg a helyét, a sportban viszont nagyon hasznos társ, az üzemideje pedig egészen elképesztő.

  • Pebble Time Round - ugyanaz kerekben

    A legújabb Pebble nagyjából ugyanazt tudja, mint négyzetes kijelzős Time, csak sokkal légiesebb. Cserébe gyengébb is az üzemideje.

Hirdetés