Hirdetés

Hivatalos Mate 30 előzetesek a Huaweitől

A gyártó csúcsmodelljeinek bemutaójáig már csak tíz nap van, folyamatosan érkeznek az információk.

Csak sajnos arról nem, ami mindenkit izgat. Jelen állás szerint a Huawei Mate 30, Mate 30 Pro és a hónap végén forgalomba kerülő Mate X is nélkülözni kényszerül a Google szolgáltatásokat. Ami nyilván nem jelenti azt, hogy utólag ne lehetne letölteni a Play Áruházat és a kívánt alkalmazásokat, viszont a Google Apps mélyintegrációjának hiánya problémás lehet. Ettől függetlenül a Huawei szeptember 19-én mindenképpen bemutatja a Mate 30 szériát.

Várhatóan legalább egyet a Berlinben bemutatott Kirin 990 5G szettel. A második videó valószínűleg a vezetékmentes gyorstöltésre, az éjjeli kameraképességekre, a kiemelkedő teljesítményre és sebességre utalgat, amellett, hogy a szuperlassított videofelvétel is szóba, mármint inkább képbe kerül. Egyébként a Kirin 990 5G az első olyan HiSilicon szett, ami képes 4K 60 fps videók készítésére, a szuperlassítás mértékét és időtartamát viszont egyelőre nem tudjuk.

A másik összeállításban egyértelmű, hogy azokat a funkciókat mutatják be, ami az okostelefonok előtt is elérhetőek voltak, csak nem egy eszközben, az utolsó snitt viszont egy kevésbé stilizált kameralencsét ábrázol, amin lehet, hogy szándékosan hagytak információkat. A lencsén feltüntetett fókusztáv (20-35 mm) viszont nem egyezik a készülékek várható kameraspecifikációjával.

Előzmények

  • Android 10 bemutató

    Oda az édességes név, van viszont rendszerszintű sötét téma, (majdnem) teljes képernyős gesztusvezérlés, hajtogatható eszköztámogatás és a remény, hogy a frissítések gyorsabban jönnek – de érdekel ez még bárkit?

  • Google csomag nélkül érkezik a Mate 30?

    A keresőóriás munkatársa szerint nem használhatja a szeptember közepén érkező termékfamília a Google szolgáltatásait.

  • A filmezésre mehetnek rá a Mate 30 Pro cine lencséi

    Egyre érdekesebbnek ígérkezik az őszre várt Huawei csúcskészülék hátlapi kamerafelhozatala. Több fronton újíthat a Mate 30 Pro.

Hirdetés