Hirdetés

Hétvégi játékajánló

A hétvégi kockulást szem előtt tartva alkalmazások helyett ma négy androidos játékról lesz szó az approvatban, melyek nemrég kerültek a Play Store kínálatába. Megpróbáltuk a lehető legtöbb stílust lefedni, az online hack-and-slash, a stratégia, az arcade és az akció szerelmeseinek is tartogatunk valamit. Csapjunk is bele!

Nemrég jelent meg az Arcane Legends, mely egy ingyenes hack-and-slash játékot takar, némi RPG beütéssel. Egy MMO alkalmazásról van szó, így akár a haverokkal is játszhatunk, a futtatáshoz folyamatos internetkapcsolatra van szükség. Három karakterosztály (harcos, tolvaj és varázsló) közül lehet választani, a kinézet némiképp testre is szabható, a hős mellé pedig egy háziállatot (kutya, farkas vagy teknős) is kapunk. A többi a szokásos, rengeteg tárgyat gyűjthetünk, a hentelésekért és küldetések teljesítéséért tapasztalati pont jár, szintlépéskor fejleszthetjük a karakterünket, új képességekre ruházhatunk be. A grafika szép, az irányítás egyszerű; nem csoda, hogy mindenhol igen jó értékeléseket kap a program. A futtatáshoz viszont nem árt egy morcosabb készülék, melyen legalább 2.2-es Android fut; a letöltésért katt ide.

Rengetegen várják a Hobbit című filmet, a Tolkien egyező című regényén alapuló alkotás a Gyűrűk ura trilógia előzménye lesz. A várakozás alatt azért nem maradunk hobbitok nélkül, most jelent meg ugyanis a filmhez tartozó hivatalos online stratégiai játék, melyben néhány híres szereplő virtuális változatával is összefuthatunk. A felhasználó dönti el,hogy az elfek vagy a törpök oldalán száll harcba Középfölde megmentéséért, a goblinok ugyanis nem költöznek el maguktól. A grafika körülbelül az Age Of Empires 2 szintjét hozza, a játékmenet egészen összetett, rengeteg épület és fejlesztés áll a felhasználó rendelkezésére, miközben öt eltérő nyersanyagra (étel, fa, kő, érc és arany) kell figyelni. A futtatáshoz folyamatos internetkapcsolat szükséges, az alkalmazás ezen a hivatkozáson érhető el.

A mai harmadik kiszemelt egy fizetős alkalmazás, melynek témája hamarosan hazánkban is mozikba kerülő Wreck-It Ralph című film. Az alkalmazás három ügyességi játékot tartalmaz egyben, a film szereplőit kiválasztva ugyanis eltérő kihívások várnak a felhasználóra. Fix-It Felix ablakokat javít, Sergeant Calhoun felülnézetből irtja az idegeneket, Ralph-ot választva egy Doodle Jumpra hajazó játékot kapunk. A program ára 224 forint, a futtatásához legalább 2.3-as droid szükséges. A vásárláshoz katt erre a linkre.

Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlíteni, hogy a nemrég bemutatott ShadowGun: Dead Zone immár kilépett a béta státuszból, a program tehát mindenki számára elérhető iOS és Android alapú készülékekre egyaránt. A futtatáshoz legalább Honeycomb és 512 MB RAM szükséges, ám nem árt egy erősebb processzor és grafikus gyorsító sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés