Alkalmazásbemutató: Torch Runner

Az év elején megjelent Temple Run kategóriát teremtett, az újszerű és addiktív játékstílussal rendelkező app rengeteg letöltést és óriási sikereket ért el. Nem csoda tehát, hogy más is megpróbálkozott a saját rohangálós játékával, magyar versenyzőből is akadt egy a The End App személyében. Ma ismét egy hazai Temple Run klónt mutatunk be, a TorchRunnert az Artery Studios fémjelzi, a futtatásához legalább 4.3-as iOS verzióval kell rendelkeznünk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alapkoncepció a régiben maradt, főhősünk megállíthatatlanul rohan előre egy fáklyával a kezében, a cél kikerülni az akadályokat, összegyűjteni az aranykarikákat és minél messzebbre jutni a pályán. Az irányítás továbbra is ujjmozdulatokkal történik, egy felfelé irányuló húzással ugorhatunk, lefelé csúszhatunk. Az oldalirányú ujjmozdulatokkal kanyarodás helyett sávot válthatunk, melyből a három van. A szaladgálást statikus és mozgó akadályok is nehezítik, az autókra és egyéb nagyobb tereptárgyakra fel lehet ugrani, így a függőleges irányban is oda kell figyelni.

A futkározás során karikákat és medálokat gyűjthetünk, előbbiből különféle extrákat és új karaktereket lehet vásárolni. Ezek mellett több speciális elemet is begyűjthetünk, melyek megkönnyítik a nagy rohanást: a mágnes beszippantja a környező gyűrűket, az energiaital végigrepít a pályán. A játékban különféle küldetéseket is megoldhatunk (gyűjts össze megadott számú gyűrűt, menj neki néhány fának stb.), melyek szintén jótékony hatással vannak a pontszámunkra. Indításkor ki kell választanunk, hogy mely nemzet oldalán kívánunk szaladni (ez egyébként később megváltoztatható), a pontszám és az érmek alapján versenyezhetünk ismerőseinkkel és a többi virtuális nemzettel.

A játék grafikája a néhol életlen textúrákat leszámítva igényesre sikeredett, a rajzfilmszerű megjelenítés illik a stílushoz, a zene is kellemes, a hangeffektek rendben vannak. Jópofa, hogy a főmenü nem statikus, míg az opciókat bámuljuk, izgága főhősünk nem marad nyugton. Pirospontot ér továbbá, hogy a fejlesztők nem csak az iPhone és iPod Touch készülékek tulajdonosaira gondoltak, az iPad-támogatásnak köszönhetően táblagépen is remekül fut az alkalmazás.

A Temple Run stílusú játékokat kedvelők számára érdemes lehet tehát kipróbálni a Torch Runnert is, az alkalmazás ingyenes mivolta miatt veszteni sem lehet rajta. A letöltésért és további információért katt erre a linkre.

Értékelés: Torch Runner (iOS 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Precopter

    Kőkorszaki taxialkalmazást próbáltunk ki, a klasszikus árkád játékok hangulatát idéző app iOS alatt érhető el.

  • Hétvégi játékajánló

    Néhány új androidos játékot mutatunk be, melyek között a hack-and-slash, a stratégia és a játéktermi stílus is képviselteti magát.

  • Alkalmazásbemutató: Traffic Hero

    A mai kiszemeltünk egy ügyességi játék, mely iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre érhető el.

Hirdetés