Hajlított 4K-s kijelzővel jön a "Galaxy Note 5"?

Az innováció az egyik legfőbb mozgatórugója az új csúcskészülékek eladásainak, és a Galaxy Note sorozatot sokan tartják a Samsung igazi top termékvonalának, hiszen az S-Pen funkciók, a kétablakos mód vagy az ívelt Edge dizájn is a Note-okkal mutatkozott be, mielőtt egyik-másik funkció az S-szériát is elérte volna. A Note 4 is remekül sikerült, és azért, hogy a folytatás az említett phablet tulajdonosait is váltásra ösztönözze, a Samsung állítólag komoly újítások bevetésére készül a szeptemberi startra.

Fura és egyedi látvány a Samsung Galaxy Note Edge
Egyik szélén lehajlott a Galaxy Note Edge kijelzője [+]

A Know Your Mobile egyfelől megemlített egy márciusi interjút, amelyben a Samsung egyik vezetője nem zárta ki, hogy a "Note 5" (vagy egy variánsa) két oldalán ívelt kijelzővel érkezhet, pont mint az S6 edge, a Trusted Reviews cikke alapján pedig azokra a pletykákra hívta fel olvasói figyelmét, amelyek egy új, 5,9 hüvelykes panel gyártásáról szólnak. Ennek értelmében a Note 5 lehet az első készülék 4K-s, azaz 2160 x 3840 pixeles felbontású megjelenítővel a mobilpiacon, ami elképesztő, 746 ppi-s képpontsűrűséget jelentene.

 Samsung Galaxy S6 edge
A Galaxy S6 edge kijelzője mindkét szélén lehajlott [+]

Nem a fenti lehet a Note 5 egyetlen különlegessége: a Galaxy S6 és S6 edge 14 nanométeren alapuló, rekordteljesítményű SoC-t, 3 GB DDR4 RAM-ot és az SSD-k sebességét megközelítő UFS 2.0-ás tárolóegységeket kapott, ám az új phablet még gyorsabb lehet. Elképzelhető ugyanis, hogy a Note 5 már ePoP lapkákkal kerül piacra, amelyek lényege, hogy a memóriamodulokat és a tárolóegységet egy szilikondarabra helyezi, gyorsabb együttműködést, alkalmazásváltást és megnyitást eredményezve. Mindezek persze még a korai pletykák tárgyát képezik, az mindenesetre a Galaxy A-sorozat és az S6 edge után nyilvánvaló, hogy a konzervatívabb évek után a Samsung mostanában nagyon komolyan veszi a mobilos szegmenst és a technológiai fölény visszaszerzését.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S6 - a technológia sava-borsa

    A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Hirdetés