Android Autót minden mobilra!

Hirdetés

Az Android Auto az a járművekbe építhető, telefonnal összekapcsolt, érintőkijelzős interfész, amely megkönnyíti a kocsiban megszokott, okoseszközökkel kapcsolatos funkciók elérését a mobil nyomogatása nélkül, akár hangutasítással (navigáció, zenelejátszás, kommunikáció stb.). A beépített panelről lehet például hívást fogadni vagy értesítéseket olvasni, esetleg szöveges válaszokat adni, természetesen akár szóban, hogy a szempár az utat figyelje.

Az Android Auto egyelőre nagyon kevés gépjárműbe lett beépítve
Az Android Auto egyelőre nagyon kevés gépjárműbe lett beépítve (forrás: Engadget) [+]

A kapcsolódó, mobilra letöltendő Android Auto app ugyanakkor egyelőre csak az ilyen interfésszel rendelkező gépjárművekkel kompatibilis, és ezekből még nagyon kevés gurul az utakon. Ezen változtathat a következő hetekben a frissítés, amely a nagy csempés felületet a mobilon is megjeleníti, azaz egyáltalán nem lesz szükség ilyen rendszerrel felszerelt gépjárműre, az interfész a telefonról is futhat. A hangvezérlés továbbra is központi szerepet játszik majd, és újdonságképpen a Google asszisztense „OK Google” vezényszóval anélkül is aktiválható lesz, hogy a mikrofon ikont meg kellene érinteni. A Waze navigáció alapból integrálva lesz, sőt: mennyiben a jármű WiFi képes, az Android Auto felület több kapcsolódott okostelefonon is megjelenhet, úgyhogy, aki hátul ül, az is betehet zenét, vagy megadhat új navigációs végcélt.

Azóta történt

Előzmények

  • Elstartolt a Google I/O

    Intelligens otthontól, új Androidtól és Android Weartől, VR-től és virtuális asszisztensektől hangosan zajlott le a keresőóriás éves fejlesztői konferenciájának megnyitója.

  • A Google is VR-szemüveg leleplezésére készül?

    Pletykák szerint a jövő héten kezdődő Google I/O-n egy beépített kijelzős virtuális valóság eszköz is bemutatkozik.

  • Az Opel Astra fedélzeti rendszere

    Az Opel tényleg sokféle lehetőséget kínál arra, hogy az okostelefonunkat összeköthessük az autónkkal. Azt hihetnénk, hogy ez triviális, de messze nem az.

  • Elhagyja San Franciscót a Google I/O

    A 2016-os fejlesztői eseményt május 18-án nyitja meg Sundar Pichai. A helyszín ezúttal San Francisco helyett Montain View lesz, a keresőóriás otthona.

Hirdetés