Galaxy blog: Frissítést kapott az S6 egde+

A Samsung két phabletet is bemutatott augusztusban, Európában egyelőre azonban csak az S6 edge+ érhető el hivatalosan, persze az ívelt kijelzős mobil így is 2015 második felének egyik legjobb óriástelefonja, köszönhetően a fürge működésnek, a 4 gigabájt RAM-nak, a remek kamerának és a QHD-s AMOLED kijelzőnek. A 3000 mAh-s akkumulátor sem teljesített rosszul tesztünkben, de mondjuk a Galaxy A8 kitűnő üzemidejét nem sikerült hoznia, ezért is jó hír a napokban zöld utat kapott, variánstól függően például G928FXXU2AOJ5 kódjelű, 136,21 megabájtos szoftvercsomag, amely többek között az akkumulátorhasználat optimalizálását ígéri.

Megérkezett az első komolyabb update a Samsung Galaxy S6 egde+-ra Megérkezett az első komolyabb update a Samsung Galaxy S6 egde+-ra
Megérkezett az első komolyabb update a Samsung Galaxy S6 egde+-ra [+]

Hű olvasónk, james008bond, a készülék fórumtémájában a frissítési üzenet mellett az akkumulátorfogyasztásról is közzétett néhány képernyőképet, ezek közül választottunk kettőt. Az OTA-n, azaz vezetékmentes hálózaton elérhető frissítés a gyártó ígérete szerint javít a hívásstabilitáson, az eszközbiztonságon és a teljesítményen is. A szolgáltatói update variánsokat az operátoroknak is el kell fogadniuk, és ha minden igaz, a három nagyból itthon jelen pillanatban még csak az egyik S6 egde+ készülékeire jött meg a fenti csomag. Ám ami késik, nem múlik, hamarosan alighanem minden ívelt kijelzős phablet jelezni fog. A jelenlegi frissítés továbbra is Android 5.1 Lollipopon alapszik, a 6.0 Marshmallow-s csomag pontos megjelenésére még várni kell.

Előzmények