Galaxy blog: Az Everesten járt az S7 és a Gear 360

Egy fényképezőgép vagy videokamera remek eszköz egy pillanat, egy szép helyszín vagy egy esemény rögzítésére, néha azonban egyszerűen nincs hely egy komolyabb masinának a táskában. Ilyenkor jön jól egy okostelefon, amelynek jófajta kamerája van, és ha az sem lenne elég a modern igények kielégítésére, egy kiegészítővel rögzíthető a környezet akár teljes terében is. Heo Young-Ho koreai felfedező és hegymászó, aki már teljesítette az ilyen értelemben vett Grand Slamet (az Északi és a Deli-sark elérése és a hét kontinens legmagasabb csúcsának meghódítása), magával vitte a Samsung Galaxy S7 edge-et és a Gear 360 térben rögzítő kiegészítőt.

Fent az utóbbival lőtt videó tekinthető meg. Hagyományos megjelenítőkön az egérrel, ujjmozdulattal vagy a telefon forgatásával lehet körbenézni ott, ahol Young-Ho megállt, egy Gear VR-t vagy egy Google Cardboard kompatibilis szemüveget felpattintva pedig konkrétan körbefordulva lehet megcsodálni a hegymászó kalandját az Everestre menet. Alább a Csomolungmaként is ismert hegycsúcsot és a túra egyéb mozzanatait lehet megpillantani a Galaxy S7 edge szemszögéből.


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]

„A természettel harcolni hegymászás és kalandozás közben mindig veszélyes, az ilyen kihívások esetében ezért az elsődleges cél az, hogy épségben hazatérjünk. Aki az Everestet célozza meg, az mindig lenyűgöző látványra számíthat, a Gear 360-nal pedig meg lehet mutatni, hogy milyen egy gleccserszakadék és milyen magas egy hegy” – mondta Young-Ho.

Azóta történt

Előzmények

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató

    A Samsung nagyon komolyan veszi azt az elhatározását, hogy szinte mindenki számára elérhetővé teszi a VR-t, a csúcskategóriás mobiljaikhoz készült szemüveg egyáltalán nem drága.