Európába jött a hajlítható Honor

A Magic V2 némi késéssel ugyan, de megérkezett Európába, ezen belül pedig Magyarországra is. Egyúttal bejelentették a Porsche Designnal történő együttműködést.

A Honor Magic V2 nem egy vadiúj telefon, már a berlini IFA-n is lengették, azóta pedig már Vs2 is létezik a Honor hazai piacán, de szokás szerint az európai megjelenések általában egy jó fél évet csúsznak. Erre egyébként rákérdeztünk korábban, az indoklás szerint ennek az az oka, hogy az európai piac nagyon töredezett, rengeteg ország és szolgáltató van jelen, ezért bonyolultabb folyamat a megjelenést ugyanoda időzíteni, amikor Kínában is megtörténik. Más kérdés, hogy számos gyártó azért meg tudja ugrani ezt az akadályt.

(forrás: Honor) [+]

Akárhogyan is, a Honor Magic V2 európai startja most történt meg Lipcsében. Azért ebben a városban, mert itt történetesen van egy Porsche gyár, a Honor pedig együttműködést között a Porsche Designnal. Tegyük hozzá, hogy a Porsche és a Porsche Design két külön cég, utóbbit Ferdinand Porsche unokája alapította 1972-ben és kifejezetten ipari formatervezéssel foglalkozik, előbbiről pedig mindenki tudja, hogy mit csinál. A Honor kommunikációjában azonban a két Porsche kissé összemosódik (és most már a Porsche tulajdona a Porsche Design egyébként), szóval inkább a Porsche autók imázsát szeretnék a Honor telefonokon megjeleníteni, az együttműködés első ékköve az RSR V2, amely alapvetően csak külsőleg tér el a normál Magic V2-től (szín, feliratok), illetve csak a csúcskonfigurációban érhető el (16 GB RAM, 1 TB tárhely). Ezt egyelőre a Honor nem hozza Magyarországra.


[+]

Viszont a mai naptól előrendelhető a “sima” Magic V2, tudjuk az árát is: 799 990 forintot kóstál, de az előrendelőknek a Honor egy 55 inches LG tévét (55UR78003LK) ad ajándékba (ami úgy 200 ezer forintnyi értéket képvisel). Ha a grátisz tévével most nem kalkulálunk, akkor viszont azt látjuk, hogy a Honor ajánlata valamivel drágább, mint a nagy ellenfél Galaxy Z Fold5 (ez hivatalosan 770 ezer forint), viszont a Samsungnál 256 GB tárhely jár, a Honor pedig 512 GB-os változatban kapható 16 GB RAM-mal a fedélzeten.

[+]

A kérdés nyilván az, hogy meg tudja-e szorongatni az első, felénk hivatalosan is forgalmazott foldable ellenfél a Samsung már ötödik generációnál tartó Foldját. A kialakítás terén mindenképpen van ötlet és előny a Honor oldalán: a 6,43 inches külső kijelző 20:9-es aránya jóval használhatóbb, mert közelebb áll egy hagyományos okostelefon méretéhez. Mivel a készülék magassága hasonló ahhoz, amit a Fold kínál, ezért kinyitva szélesebb a belső kijelző is szélesebb: 2344 x 2156 képpont és 9,78:9-es képarány jellemző. 120 Hz-es a képfrissítés kívül-belül, 3840 Hz-es PWM-mel.


[+]

Nem csak szélesebb, hanem vékonyabb is a Honor Magic V2, mint a Samsung terméke, ami egy összecsukható mobilnál fontos szempont. Összecsukva úgy 10,1 mm, hogy az üveg hátlaposat választjuk, a vegán bőrrel dolgozó variáns 9,9 mm-es csupán. Ennek ellenére 5000 mAh-s az akkumulátor, amit 66 wattal is tölthetünk, viszont nincs vezeték nélküli töltés és vízállóság. Hajítási gyűrődés a Honor eszközén is akad, de nem annyira mély az árok, mint a Fold5-nél.


[+]

A hardver kapcsán nem a legfrissebbet találjuk, de ez talán pont nem probléma. A Galaxy Fold5 is a Snapdragon 8 Gen 2-vel dolgozik (bár annak egy kicsit turbózott változatával), a Qualcomm tavalyi csúcsterméke bőven elég erőt ad idén is, ráadásul kevésbé melegszik, ezt most már kijelenthetjük három 8 Gen 3-mal szerelt mobil tesztje után. A rendszer viszont csak az Android 13, amire a Magic OS 7.2-t öntötte rá a Honor, ez pedig még mindig sokat örökölt a korábbi EMUI-ból. Sok ponton hozzáigazították a foldable megoldáshoz a felületet, a fotós-videós eszköztár éppúgy tud trükköket, mint a multitasking, illetve van külső kijelzőhöz kötött Magic Desktop, de azért ez messze van a DeX szintjétől. A Honor öt évnyi frissítést ígér a V2-höz.


[+]

Kamerás fronton egy 50 megapixeles főszenzorunk van (Sony IMX866) optikai stabilizációval, egy 20 megapixeles, 2,5-szörös nagyításra képes telés modul is akad, valamint egy szintén 50 megapixel, autofókuszos ultraszéles szenzor is befigyel, amit makrók készítésére is lehet használni. Hamarosan érkező tesztünkben majd részletesen bemutatjuk a kamerás képességeket, de nem vall szégyent a Honor.


[+]

Van még pár apróság, amiről érdemes szót ejteni: a készülékbe két nanoSIM tehető be, valamint eSIM is támogatott, van infraport a tetején, amihez tartozik távirányító app is, a Type-C port pedig 3.1-es szabványú. Az adatkommunikációs repertorából talán csak a UWB hiányzik, de megvan az 5.3-as Bluetooth, kétcsatornás GPS, és a WiFi 7-es modem is, no meg persze az 5G támogatás. Látszik, hogy a V2 kapcsán nekidurálta magát a Honor, de talán kicsit előbb kellett volna érkeznie a piacra, hogy a Fold5-tel egyszerre lehessen elérhető — talán majd a Vs2-nél ez sikerülhet.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés