Elstartolt a Microsoft Arrow Launcher

Minden androidos eszköz valamilyen launchert, vagyis multifunkciós kezdőképernyőt használ, amely az ikon és widgetelrendezések mellett olyan különlegességekkel is fel lehet szerelve, mint az ujjrajzos gyorskeresés (Nokia Z Launcher Beta) vagy a lebegő widgetek (Action Launcher, BlackBerry Launcher). A Yahoo is bevásárolt egyet (Aviate), most pedig a Microsofton volt a sor, hogy a bétaként már eddig is kipróbálható Arrow Launcherjét végleges formában közzétegye.

A Microsoft Arrow Launcher figyeli a felhasználói szokásokat A Microsoft Arrow Launcher figyeli a felhasználói szokásokat
A Microsoft Arrow Launcher figyeli a felhasználói szokásokat [+]

A telepítés és az Arrow kiválasztása után a szoftver megkéri a felhasználót, hogy jelölje be a legtöbbet használt alkalmazásait, de egyébként figyelni és tanulni fogja egyéni preferenciáit. A főképernyőre ezek és a többi gyakran használt alkalmazásindító kerül, alulra pedig öt tálcaikon, felettük egy nyíllal, innen ugyanis másik öt ikon, öt kapcsoló, a fényerőcsúszka és a beállítások húzhatók fel. A menügombot megérintve a manapság népszerű, ábécérendes alkalmazáslista ugrik fel, amelyet függőlegesen lehet görgetni, jobbra pedig a widgeteket lehet kiválasztani.

A legutóbbi tevékenységek és közelgő események is megjelennek A legutóbbi tevékenységek és közelgő események is megjelennek
A legutóbbi tevékenységek és közelgő események is megjelennek [+]

A főképernyőtől balra a legutóbbi alkalmazások (felül) és tevékenységek (alatta, függőlegesen görgetve) jelennek meg, így a legutóbb lőtt fotók, kapott vagy elküldött üzenetek stb. A főoldaltól jobbra az emberek fül ugrik fel a hívásnaplóval, időrendben. Felül könnyedén elérhető a tárcsázó és a telefonkönyv. Egy negyedik kezdőoldal a beállítások közül aktiválható: itt emlékeztetőt és jegyzetet lehet létrehozni, és az Arrow Launcher azt is jelzi, hogy melyek voltak a legutóbbi, már elmúlt események. Végezetül egy ötödik oldal is aktiválható a widgeteknek. Az Arrownak az a célja, hogy a használati gyakoriságtól függően a lehető leggyorsabban elérje a felhasználó a leggyakrabban használt appokat és kedvenc névjegyeit, persze nyilván sokkal kötöttebb a keze, mintha egy Nova-féle teljesen paraméterezhető launchert használna. A Microsoft Arrow Launcher ide kattintva letölthető.

Előzmények

Hirdetés