Hirdetés

Előnyösebb negyedév a Sony Mobile mögött

A Sony Mobile Communications olyan mutatós ajánlatokkal hívta fel magára mostanában a figyelmet, mint a tükörfelületű, meglehetősen szögletes, 4K kijelzős Xperia XZ Premium, de a középkategóriában is van nem egy ajánlata. Ez némileg segített a második negyedévben (ami a Sony 2017-es első pénzügyi negyedéveként van elkönyvelve), hiszen a 2016-os 3,1 millió darab Xperia mobil értékesítésével szemben most 3,4 millió darab ment el. Igaz, az árbevétel 185,9 milliárd yenről 181,2 milliárdra csökkent (420,6 milliárd forint).


Bár brutálisak a képernyőkávái, az Xperia XZ Premium igazán mutatós lett [+]

Bár a fenti számok messze elmaradnak a Sony mobilok korábbi teljesítményétől, pozitív fordulat, hogy a nullához közelítő, 400 millió yenes, tavalyi működési nyereséghez képest most 3,6 milliárd maradt a konyhán (8,3 milliárd forint). Az előnyös változás megerősítette a Sony Mobile előrejelzését, miszerint az idei évben, a tavalyi 14,6 millióhoz képest 16,5 millió Xperia értékesítésére lehet számítani, 820 milliárd yenes árbevétellel és 5 milliárdos működési nyereséggel.

Az Xperiák negyedéves leszállítási mutató az elmúlt néhány évből
Az Xperiák negyedéves leszállítási mutató az elmúlt néhány évből (forrás: XperiaBlog) [+]

A Sony egyébként már készül a berlini IFA-ra az újabb ajánlatokkal: a pletykák szerint érkezik az XZ1, az XZ1 Compact, és egy kávamentes Xperiát is emlegetnek

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés