Egyszerűbb szoftverfelületen dolgozik a Sony

Minden androidos gyártó igyekszik a maga képmására formálni készülékeinek zöld robotos szoftverfelületét, hiszen az UI sajátos megjelenése és szolgáltatásai is hozzájárulnak a „gyártói élményhez”, ami a branding szempontjából sem utolsó dolog. Mégis sokan vágynak a néha roskadásig megpakolt szoftverfelületeket meglátva vegytiszta androidos élményre, és akad gyártó, amely alig nyúl bele a Nexusokról ismert zöld robotos rendszerbe, ilyen például a Motorola.

Így néz ki a Sony Concept for Android szoftverfelület az Xperia Z3 készüléken Így néz ki a Sony Concept for Android szoftverfelület az Xperia Z3 készüléken
Így néz ki a Sony Concept for Android szoftverfelület az Xperia Z3 készüléken [+]

A Sony sem viszi túlzásba az Android átszabását, most azonban még a szokásosnál is letisztultabb felületen munkálkodik, amelyet nyilvános béta formájában, első körben 500 svéd Xperia Z3 tulajdonos próbálhat ki és véleményezhet. Azt, hogy a későbbiekben kik, mikor és milyen Sony készülékekkel csatlakozhatnak a szerencsés svédekhez, még nem tudni, mindenesetre az tesztelés alatt álló felület meglehetősen közel áll a stock Material Design megjelenéséhez, a gyártó főleg a szoftvereivel jelzi a jelenlétét a Sony Concept for Android nevű felületen. Egyelőre az is kérdéses, hogy a Sony a jövő Xperia termékek UI-ját teszteli-e, vagy csak a felhasználói visszajelzésekre kíváncsi, esetleg az ilyen felület opcionálisan lesz elérhető, mindenesetre egyre népszerűbbek a gyári androidos felületek és témák, tehát igény van az ilyesmire.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia Z3+ - nem lépett szintet

    A Sony Xperia Z3 javarészt már csak egy finomhangolás volt, de úgy tűnik, hogy a japán gyártó még a ráncfelvarrást is tudja ráncfelvarrni, nemrég előálltak a Z3+-szal.

  • Sony Xperia Z3 Compact - jó, hogy kompakt

    A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

Hirdetés