Teljes pompájában szivárgott ki az Xperia M5 és C5 Ultra

A Sony mintha háziversenyt futna a generációs számozással, hiszen az Xperia Z2 alig több, mint egy éves, M2 Aqua tesztünk pedig még nincs 12 hónapos, ezalatt mégis lefutott a Z3 generáció olyan sebességgel, hogy például az M3 Aqua időszűkében kimaradt, és mindjárt az M4 Aqua következett. Az Xperia Z4/Z3+ generáció sem marad sokáig a csúcson, egy ideje ugyanis pletykáknak a dizájnváltást ígérő Xperia Z5-ről, hétfőn pedig elstartolhat két, ötödik generációs számozású középkategóriás ketyere, az M5 és a C5 Ultra. Persze ezeket a neveket a gyártó még nem erősítette meg, csak azt, hogy valami kamera centrikus dolog érkezik augusztus 3-án.

A bejelentés előtt álló Xperia M5 tradicionális Sony formatervvel érkezik
A bejelentés előtt álló Xperia M5 tradicionális Sony formatervvel érkezik [+]

Az orosz Hi-Tech.Mail.ru hozzájutott a két készülékhez, amelyek a bemutató tárgyát képezhetik, és gyorsan lencsevégre is kapta azokat. Az Xperia M5 megtartja elődje formatervét, viszont jelentősen rágyúr a specifikációkra: az öthüvelykes Full HD panel alatt a MediaTek Helio X10-es lapka (MT6795) lapul majd 3 gigabájt RAM és 16 gigabájtos belső tároló kíséretében, a nanoSIM foglalat mellett pedig microSD-t is be lehet majd helyezni.

A hátlap ezúttal műanyagból készülhet
A hátlap ezúttal műanyagból készülhet [+]

A készülék 7,6 milliméter vastag lesz, akkumulátora pedig 2600 milliamperórás. Marad az IP68-as védelem, viszont, ha minden igaz, a hátlap műanyag lesz. A lényeg persze nem ez, hanem az új, 21,5 megapixeles, IMX230 típusú Exmor RS szenzor hibrid autófókusszal és állítólag „veszteségmentes” ötszörös zoommal, ez utóbbi elég érdekesen hangzik. Az előlapra 13 megapixeles szenzor kerülhet, vaku viszont nem, az előlapi villanó a C5 Ultra különlegessége lesz. A Hi-Tech Mail 400 dollár körüli kezdőárra számít.

Az Xperia M5 vékony készülék lesz nagy felbontású kamerákkal
Az Xperia M5 vékony készülék lesz nagy felbontású kamerákkal [+]

Az érdekesebb kémfotók a C5 Ultráról készültek, amelyek egy hathüvelykes, 0,8 milliméteres oldalsó képernyőkávával felszerelt Xperiát mutatnak teljes valójában. Ez a készülék már szakít az Xperiák tradicionális formavilágával. Az előlap egyfelől aszimmetrikus lesz, a felső káva ugyanis láthatóan megnő, hiszen az rejti majd a 13 megapixeles előlapi kamerát és a ledes villanót. A hátlapra szintén 13 megapixeles modul kerülhet, és ha az orosz oldal információi helytállóak, ez a készülék is műanyag borítást kap azon az oldalon.

Az Xperia C5 ultra szakít a megszokott Sony formatervvel, képernyőkeretei pedig igen vékonyak lesznek
Az Xperia C5 ultra szakít a megszokott Sony formatervvel, képernyőkeretei pedig igen vékonyak lesznek [+]

A hátlap egyébként szintén formabontó az Xperiák között, ugyanis láthatóan ívelt kialakítást kapott a kényelmesebb fogás érdekében. Azt egyelőre lehetetlen megmondani, hogy ez a dizájn előrevetíti-e a következő Sony csúcskészülék állítólag új formatervét, mindenesetre érdekesen mutat a C5 Ultra ezzel a megjelenéssel.

Az Xperia C5 Ultra előlapjára ledes villanó is kerül
Az Xperia C5 Ultra előlapjára ledes villanó is kerül [+]

Hardveresen a készülék a felső-középkategóriát képviseli: a Full HD kijelző alatt a nyolcmagos MediaTek MT6752 teljesít majd szolgálatot 2 gigabájt RAM, 16 gigabájtos belső tároló, 2930 milliamperórás telep, valamint egy nanoSIM és egy microSD foglalat társaságában. Dual SIM-es variáns is érkezik majd. A méretes phablet 187 grammot nyom, a pénztárcát pedig 343 és 359 dollár között összeggel csapolja majd meg, azaz a C5 Ultra olcsóbb lehet az M5-nél. Bár még semmi sem biztos a fentiekből, hétfőn jó eséllyel ezeket a készülékeket és specifikációkat látjuk majd a Sony hivatalos sajtóközleményében.

Az Xperia C5 Ultra hátlapja ívelt kivitelt kap. Vajon a következő Sony csúcskészülék is hasonló lesz?
Az Xperia C5 Ultra hátlapja ívelt kivitelt kap. Vajon a következő Sony csúcskészülék is hasonló lesz? [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés