Decemberben kezdődik meg az „Exynos 8890” gyártása?

Idén a Galaxy S6, az S6 edge, az S6 edge+ és a Note5 készülékeket rendre a négy Cortex-A53 és négy Cortex-A57 magokat tartalmazó Exynos 7420 hajtotta meg, arról viszont már többször is pletykáltak, hogy a Galaxy S7 ismét kétféle SoC-vel jelenhet meg: a 14 nanométeres csíkszélességgel gyártásra kerülő Snapdragon 820-szal és a sokat pletykált Exynos 8890-cel. Az utóbbi állítólag szintén saját tervezésű, ARM architektúrán alapuló processzormagokkal mutatkozik be, a Korea Herald szerint 2,3 gigahertzes maximális órajellel.

Samsung Galaxy S6 vs. Samsung Galaxy S6 edge
A Galaxy S6 és S6 edge folytatása állítólag Snapdragon 820-szal és Exynos 8890-nel érkezik

A fenti publikáció szerint legkésőbb decemberben megkezdődhet meg a chipset tömeggyártása, és a Korea Herald forrása is úgy tudja, hogy a Galaxy S7 részesülhet először a 8890-es Exynos SoC-ből. „Saját mobilos processzormagjainak tervezésével a készülékeket és chipeket egyaránt gyártó Samsung előnybe kerülhet az Apple-lel és a Qualcomm-mal szemben a költségek csökkentésével és a chipek optimalizálásával” – nyilatkozta egy meg nem nevezett szakember a koreai lapnak. Az Exynos 8890 egyébként már megmutatta az erejét GeekBenchben: egy weibós forrás szerint állítólag 8038 pontot elérve a többmagos tesztben.

Azóta történt

Előzmények

  • Januárban mutatkozik be a Galaxy S7?

    Újabb pletykák szólnak a megszokottnál korábbi startról: a Galaxy S6 folytatása az ET News szerint az MWC-t sem várja meg, és már januárban bemutatkozik.

  • Február elején bemutatkozhat a „Galaxy S7”

    Koreai sajtóértesülések szerint a Note5 után a Galaxy S6 folytatásának premierjét is előrébb hozzák a megszokott időpontnál.

  • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

    Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Hirdetés