Csütörtökön kezd a Xiaomi 13

Ezen a héten befut Kínában az új Xiaomi csúcsmobil család, MIUI 14-gyel a fedélzeten.

A tavalyinál is lelkesebbek a kínai gyártók új generációs zászlóshajóik bemutatásával, ami érthető, hiszen idén a Qualcomm és a MediaTek is korábban hozta el idézőjeles értelemben vett 2023-as csúcslapkáit. A Vivo X90 Pro+ túl is van a premieren Snapdragon 8 Gen 2-vel, és ugyanezt a lapkát kívánja bevetni a Xiaomi hamarosan.

(forrás: Xiaomi) [+]

Olyannyira közel van a december 1-jei startdátum, hogy már csak hármat kell aludni rá, és csütörtökön elfogy a Xiaomi 13 és a 13 Pro minden titka. Az Ultra viszont ezúttal is késhet, ám idén – bocsánat, jövőre – remélhetőleg eljut a nemzetközi piacokra. A Xiaomi mellett a vezérigazgató Lei Jun is elkezdte szórni az információmorzsákat, és az alapmodell 93,3%-os képernyőarányt ígér keskeny és szimmetrikus kávákkal.

(forrás: Xiaomi) [+]

A 71,5 mm-es szélesség is kellemesen visszafogottnak tűnik, habár ez még mindig szélesebb a Xiaomi 12 és a 12X 69,9 milliméterénél. Cserébe nagyobb lehet a panel képátlója 6,28"-nél, aminek viszont nem fog feltétlenül mindenki örülni. A lekerekített elődök után szinte kötelező az aktuális, szögletesebb iPhone dizájn lemásolása, de ez már különösebben meg sem lep bennünket, és relatíve kompakt méretben, remélhetőleg szívósabb házzal ezzel várhatóan nem is lesz kényelmi gond.

(forrás: Xiaomi) [+]

Noha a 13 Pro oldalélei szintén laposak lehetnek, a legfelső képen, balra jól látszik a védőüveg (és valószínűleg a panel) némi lekanyarodása. A páros természetesen Snapdragon 8 Gen 2-vel várható (de a Dimensity 9200 is bekopogtathat), az esetleges Xiaomi 13X-ről viszont egyelőre nem regél a gyártó, de szívesen látnánk. A Leica kooperációs és a MIUI 13 viszont szóba került, minden bizonnyal Android 13-as alapokkal, az utolsó kép pedig több kiegészítő érkezését is sejteti. Bemutató magyar idő szerint csütörtök délben, egyelőre csak Kínában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés