CES 2014: Nubia és Nubia mini a ZTE új reménységei

A ZTE standja a Las Vegas-i CES-en elég furcsa volt. Kint voltak természetesen a legújabb telefonok, ám én egy jókora tévé előtt üldögéltem a bántóan kék ködmönt viselő ZTE alkalmazottak között, a tévén pedig egy új készülék, a Nubia promóciós filmje futott. Így aztán amikor Bocha befejezte a Grand S II fotózását együtt néztük meg, hogy élőben milyen is a Nubia.

Az 5S mini több színben elérhető
Az 5S mini több színben elérhető [+]

Egyelőre a névadás sem teljesen egyértelmű, a standon szerzett prospektusok szerint van egy ZTE Nubia 5 S és egy ZTE Nubia 5 S mini. Előbbi nevéből adódóan 5 hüvelykes, Full HD kijelzős gép, utóbbi viszont nevéből nem adódóan 4,7 hüvelykes és "csak" HD-t tud. A kijelzőtechnológia meghatározása is fura, a kisebbik gép IGZO megjelenítője a TFT egy kevesebbet fogyasztó variánsa (részletesen itt), a nagyobbik masina CGS kijelzőt kapott. Ez - akárcsak az IGZO panel - nagy valószínűséggel a Sharp munkája, széles betekintési tulajdonságokkal, első ránézésre egy jól megcsinált IPS kijelző.

A Nubia 5S igen durva gép, 800-as Snapdragon processzor hajtja, 2 GB RAM van benne, 13 megapixeles kamerájával 4K videót is fel lehet venni. Külön állíthatjuk a szoftverben a fénymérés helyét és a fókuszpontot is fotózásnál és videózásnál egyaránt. A kamerát a Sony szállítja, az ExmorRS technológia itt is megtalálható, külön kameragombot is kapott a telefon, ami nagyon örömteli, akárcsak az optikai képstablizátor megléte. Audióban is domborít a gép, DTS és Dolby dekóder is van benne, három mikrofont találunk a készülékházon.


[+]

A kisebbik masina a Qualcomm Snapdragon S4 Pro családba tartozó APQ8064-es processzort rejti magában, a RAM itt is 2GB, a kamera is 13 megapixeles, de "csupán" Full HD-ban tud rögzíteni. Ez is ExmorRS szenzor, tehát itt is a Sony a beszállító. Mindkét telefon képes 4G hálózatokon is működni, a kisebbik gép több színben is elérhető. Az akkumulátor itt 2000 mAh teljesítményű, az 5 inches testvérmodellben 2300 mAh-s értéket tud a telep. A nagy Nubia abban is többet tud, hogy slimportos a csatlakozó az alján és került rá infravörös port is, a hátlap alatt pedig NFC modult rejt.

A csúcsmodell 5S
A csúcsmodell 5S

Mindkét Nubia a 4.2.2-es Android átdolgozott verzióját futtatja, a komolyabb modell fehérben és feketében lesz talán kapható, a nem sokkal kisebb, de így is elég erős 5S mini viszont további négy árnyalatban kerülhet piacra. Hogy mikor és mennyiért, az a standon dolgozók szerint mind az európai, mind az amerikai piac kapcsán is szolgáltatói megállapodásoktól függ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés