CES 2014: Itt a ZTE Grand S II LTE és a gyártó saját felhasználói felülete

Hirdetés

A ZTE standján a legnagyobb szenzáció a Grand S II LTE nevű készülék volt, melyről egyelőre még nem tudni, hogy mikor éri el az európai piacokat, de mint azt a gyártó munkatársaitól megtudtuk, tervben van véve. Az eszköznek létezik egy kínai piacra szánt változata is, mely ZTE Geek II néven fut és Exynos 5410-es processzorral van ellátva, a Grand S II LTE viszont négymagos, magonként 2,3 GHz-es órajelen futó Qualcomm Snapdragon 800-as processzorral van felszerelve.


[+]

A 156,9 x 76,9 x 9,1 milliméteres kiterjedésű, kereken 150 grammos jószág 5,5 hüvelykes Full HD felbontású IPS-panellel van felszerelve, melynek minőségére ugyanúgy nem lehet panasz, ahogy a külsőre önmagában nézve sem. A RAM mérete 2 GB, a belső tárhely 16 GB-os, az operációs rendszer Android 4.3, az elülső kamera 2, a hátsó pedig 13 megapixeles, utóbbihoz villanófény is tartozik.


[+]

A legnagyobb öröm mégsem ez, hanem a ZTE saját kezelőfelületének megjelenése, korábbi készülékeik ugyanis pár extra szoftvertől eltekintve pucér Androidok voltak. A UI a pár perces nyomkodás alatt kezesnek tűnt, extra funkció a háttérkép elmosásának lehetősége, a multi-screen funkció (két alkalmazás egymás mellett történő futtatása), valamint a fizikailag is létező kezelőszervek virtuális megjelenítése a képernyőn. A gyártó büszke az MI Assistant nevű szoftverére is, melyben nyomon lehet követni az adat- és akkumulátorhasználatot, van memóriafelszabadító funkciója, valamint több biztonsági szolgáltatása is, az alkalmazások jogosultságkezelésén túl van víruskeresés, értesítésblokkolás, tolvajok elleni védelem és számtiltási lehetőség is. A Grand S II LTE pontos megjelenése és ára egyelőre nem ismert számunkra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • ZTE Blade Q Mini - kicsi huszár

    A kínaiak üdvöskéje az alsóbb szegmensben próbál irányt mutatni, nagyon jó sebesség, könnyed kezelhetőség, szép kijelző és 1 GB RAM jellemzi.

  • ZTE Grand S Flex - ipari kéziszerszám

    A kínaiak újdonsága már LTE támogatással érkezik, a szoftveres sebesség viszont valamiért nem az igazi, pedig mind hardveres, mind kijelző téren ígéretes a telefon.

  • ZTE Blade V - négyhengeres energia

    A kínaiak véglegesítették a korábban nálunk járt terméküket, viszonylag nagy külső, négymagos hardver jellemzi, ráadásul az árcímke is vonzónak mondható.

  • ZTE Grand X2 In - duplán Intelligens

    A kínai gyártó rálépett az Intel gázpedáljára, és készülékébe egy kétmagos, nagyon gyors Atom processzort épített, ráadásul még a kijelző is kiválóra sikeredett.

Hirdetés