CES 2014: Bemutatkozott az első nyolcmagos Alcatel

Bár az Alcatel One Touch Idol X+ létezéséről az elmúlt napokan már lehullt a lepel, több dolog miatt is nagy érdeklődéssel vettük a kezünkbe a gyártó újdonságát a 2014-es CES kiállításon. Egyrészt ez az első nyolcmagos processzorral rendelkező Alcatel, a kiszivárgott adatok szerint pedig a 2 GHz-es órajelen ketyegő MTK MT6592-es chip egészen meggyőző sebességre képes, az AnTuTu tesztprogramban például közel 32 000 pontot kap. Másrészt ehhez a kütyühöz gyárilag egy JBL fülhallgatót csomagolnak, a két cégnek (az Alcatelt márkanevet használó TCL-nek és a JBL-t futtató Harman Kardonnak) sikerült megállapodnia, így az Idol X+-hoz és valószínűleg egyéb Alcatel készülékekhez is várhatók kiváló minőségű audio-kiegészítők. Harmadrészt valószínűleg ezzel a kütyüvel debütál majd a Hero kapcsán már megemlített kiegészítő-telefon (melynek azóta a nevét is megtudtuk: Sidekick) és a Smart Wristband nevű kütyü, mely egy rezgőmotorral ellátott karperec


[+]

A készülék dizájn szempontjából közel makulátlan, ha valakinek nem is tetszik a külseje, belekötni akkor sem nagyon lehet, jó minőségű, kultúrált, az Alcatel ezen a területen nyújtott fejlődéséről más gyártók is nyugodtan példát vehetnek. Hasonló dolgok mondhatók el az 5 hüvelykes képátlójú, Full HD felbontású IPS-panelről is, mely tökéletesen olvasható volt és színei is szépnek bizonyultak. A 13 megapixeles kamera képességeiről azonban nem sokat tudunk, de a gyártó egyik célja 2014-ben az ezen a területen történő fejlődés, úgyhogy van okunk reménykedni. Az előlapi kamera egyébként 2 megapixeles.


[+]

Az akkumulátor 2500 mAh-s, 15 óra beszélgetési vagy 72 óra zenehallgatási időre számíthatunk tőle. A 7,9 milliméter vékony készülék fekete és fehér színekben lesz elérhető, remélehetőleg kedvező áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés