Bemutatkozott és itthon is elérhető lesz a Huawei Y6s

Mindhárom szolgáltató kínálatában és a szokásos kiskereskedelmi partnereknél is megjelenik a belépő szintű, még Google-szolgáltatásokkal ellátott mobil.

Idén már jellemzően HMS-es, azaz Google-szolgáltatáscsomag helyett saját alkalmazásparkot kínáló Huawei mobilokkal fogunk találkozni, de egy-két közepes mobil még várható a megszokott androidos ökoszisztémával: ilyen például a Huawei Y6s, ami éjfekete és orchideakék színekben, január végétől kapható a Magyar Telekomnál, a Vodafone-nál és a kiskereskedőknél, de érkezik a Telenorhoz is, február elején.

[+]

A műanyag házas (156,3 x 73,5 x 8 milliméter, 150 gramm), előlapi noccsos, hátlapi ujjlenyomat-olvasóval szerelt belépőmobil 6,09 hüvelykes IPS megjelenítőt kapott 720 x 1560 pixel felbontással, 19,5:9-es képarányon, előlapját természetesen üveg védi. Hardveresen a 12 nanométeres MediaTek Helio P35-öt kapta meg nyolcmagos processzorral (4 x 2,3 GHz Cortex-A53 & 4 x 1,8 GHz Cortex-A53) és PowerVR GR8320 grafikai egységgel, ami alapfeladatokra nyilván elég. A 32 GB-os eMMC 5.1-es belső tároló bővíthető, és szerencsére van 3 GB RAM, ami ebben az árkategóriában nem rossz.

[+]

A hátlapon egy darab kamerát találunk, ami egy 13 megapixeles szenzor és egy f/1,8-as apertúrájú lencse kombinációjából születik, előre 8 megapixeles, f/2-es kamera került, képernyővakuval. Mindkét kamera képes videórögzítésre, Full HD-ben, 30 fps-sel, de nyilván csak a hátlapihoz jár fázisérzékelős autofókusz. A mobilon microUSB csatlakozó és 3,5 milliméteres jack kapott helyet, nem maradt ki rádió és persze a szokásos adatkommunikációs csomag sem a 300/100 Mbps maximumú LTE-vel, 802.11 b/g/n-es Wi-Fivel, 4.2-es Bluetooth-szal, illetve GPS, GLONASS és BDS támogatással.

A 3020 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt mobil a fent említett színekben és helyeken, 54 900 forint ajánlott bruttó fogyasztói áron kerül piacra.

Előzmények

  • Huawei Experience: Bemutatkozik a Huawei Mobile Services

    A sencseni gyártó saját mobilszolgáltatásaiban és alkalmazásparkjában látja a jövőt, amivel az Apple és a Google kihívója lehet.

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

Hirdetés