Hirdetés

Bemutatkozott az új Mi Band

A Mi Band 5 számos fejlesztéssel és továbbra is vonzó árcetlivel mutatkozott be Kínában.

A Xiaomi Mi Band az egyik legnépszerűbb költséghatékony aktivitáskövető a piacon, és az új modell is szimpatikusra sikerült, noha a konkurencia már véroxigénszint-mérővel is rendelkezik. A Xiaomi egyelőre még kihagyta ezt a funkciót, a pulzusszenzor és a szoftver viszont fejlettebb lett. A Mi Band 5 elvileg 50%-kal pontosabb érzékelője detektálja a rendellenességeket és jelez, ha valami nincs rendben, az alváskövetés pedig a REM fázisra vonatkozó adatokat is tartalmazza.

Az AMOLED kijelző 1,1 hüvelykesre nőtt, maradt a gyorsulásmérő, a barométer és a giroszenzor, NFC viszont csak az egyik verzióban van és egyelőre nem tudjuk, hogy a nemzetközi forgalmazásba szánt variáns-e az. Mindenesetre az NFC mellé jár mikrofon is, amivel Kínában a Xiao AI fogható munkára. Vízállóság nem csak papíron van, a Mi Band 5 pedig már öt úszásnemet is megkülönböztet. Aktivitásfelismerésre 11 mozgásforma esetében van lehetőség, és már az evezőpados edzés is benne foglaltatik.

Átszabták a töltőt is, ami mágnesesen csatlakozik, így nem kell kipiszkálni az eszközt a pántból. A gyártó mindkét verzió esetében 14 nap üzemidőt ígér, energiatakarékos módban pedig 20 napig nem kell az új töltőhöz nyúlni. A stresszintet és az általános jóllétet a Personal Activity Intelligence méri, kapunk légzőgyakorlatokat, ha feszültnek tűnünk, a hölgyek pedig nyomon követhetik a ciklusukat. A rendszer adaptálódik és a manuálisan rögzített adatok alapján egy idő után nagy biztonsággal jelzi előre a különböző szakaszokat. Legalábbis a Xiaomi ezt ígéri. A normál verzió 189 jüanon nyitott (8 ezer forint), az NFC-s pedig 229 jüanba kerül (9800 forint) és június 18-tól lehet megvásárolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés