Bemutatkozott az iOS 6

A San Franciscóban megrendezett World Wide Developer Conference alkalmával mutatkozott be az Apple mobiltelefonos platformjának hatodik kiadása, mely a saját hangos navigációs és 3D térképes szolgáltatás mellett számos további újdonságot is tartalmaz. A Siri személyi asszisztens például nem csak iPad kompatibilissé vált, de immáron sporteseményekről, mozielőadásokról és éttermekről is tud információkat adni, ráadásul online asztalfoglalásra is képes. Legalább ilyen fontos újdonság lehet a teljes Facebook integráció, mely nem csak a névjegyzékbe és a naptárba épült be, de gyakorlatilag bárhonnan lehetővé teszi a képek, helyszínek, játék eredmények és más tartalmak megosztását vagy akár azok „lájkolását”.

Hasonló újdonság a képfolyamok (Photo Streams) megosztási lehetősége, a beszállókártyák, online jegyek és kuponok összegyűjtését segítő Passbook, a FaceTime videocsevegő szoftver 3G hálózati támogatása, valamint Safari böngésző és az e-mail kliens további finomítása is, mely utóbbi VIP postafiókkal is bővült. Apró finomítások a híváskezelés kapcsán is várhatóak, ugyanis mostantól a hívások szöveges üzenetekkel is elutasíthatóak, illetve visszahívási emlékeztető is egyetlen gombnyomással kérhető. Az időzíthető „ne zavarj” opció aktiválásával az értesítések és a hívások még a kijelzőt sem kapcsolják be, kivéve, ha ugyanaz a partner egy bizonyos időn belül többször is próbálkozik, vagy esetleg a VIP listán szerepel. Az iOS 6 végleges változata szeptemberre várható, méghozzá iPhone 3GS, iPhone 4 és iPhone 4S; iPad 2 és új iPad; valamint iPod Touch 4G modellekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • iOS 6 – Apple navigációval

    Az Apple saját fejlesztésű 3D térképe, közösségi útinfó szolgáltatása és hangos navigációja veszi át a Google Maps helyét az iOS készülékekben.

  • Ma debütál az iOS 6

    A WWDC 2012 konferencia helyszínének díszletei is megerősítették az iOS platform következő változatának leleplezését.

  • Siri az iPad fedélzetén is?

    Az iOS 6 premierjével az Apple személyi asszisztense a táblagépek világában is új otthonra lelhet.

  • Árulkodik az iOS 6 béta

    A 9to5Mac állítása szerint az új iPhone processzoráról is árulkodik az iOS 6 béta változata.

Hirdetés