Hirdetés

Bemutatkozott az Exynos 8895

A Samsung Electronics bemutatta legújabb, prémium alkalmazásprocesszorát, az Exynos 9-es sorozathoz tartozó 8895-öt. Ez az első Samsung lapkakészlet, amely a jelenleg legfejlettebb 10 nanométeres FinFET technológiával készült. A továbbfejlesztett térelrendezésű tranzisztor struktúrának köszönhetően a processzor a 14 nm technológiához képest 27 százalékkal jobb teljesítményt ígér, miközben 40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.


[+]

Samsung új generációs, 64 bites, ARMv8 utasításkészletű nyolcmagos chipje négy darab, maximum 1,7 GHz-re skálázott Cortex-A53-as magot és szintén négy darab, saját tervezésű M(ongoose) magot tartalmaz. A Samsung egyedi dizájn alapján kialakított M magjainak második generációja maximum 2,5 GHz-en ketyegnek. A big és LITTLE magokat rejtő klaszterek közötti váltás továbbra is saját fejlesztésű, gyorsítótár koherens kapcsolási módszerrel (Samsung Coherent Interconnect) történik, a rendszermagok kapcsolása viszont heterogén többmagos dizájnt követ a korábbi klaszterezett megoldással ellentétben.


[+]

A grafikus feladatokat a Mali-G71 MP20, tehát 20 magos grafikus feldolgozóegysége látja el, amely a továbbfejlesztett 3D grafikus teljesítménynek köszönhetően csökkenti a 4K tartalmak és az UHD VR megjelenítésekor fellépő látenciát. Az MFC (multi-format codec) támogatásnak köszönhetően videózni és lejátszani 4K 120 fps minőségben lehet, szenzorokból pedig maximum 28 megapixeles megoldásokkal is boldogul.


[+]

Az Exynos 8895 az első lapkakészlet, amelybe egyszerre öt összevont frekvencián kommunikálni képes (5CA) LTE modem került. A Cat.16-os besorolás 1 Gbps elméleti maximum letöltési sebességet jelent, míg feltölteni Cat.13-as szabványnak megfelelő 150 Mbps-mal lehetséges. A lapka szeparált feldolgozóegységgel biztosítja a mobilfizetés, az íriszfelismerő és ujjlenyomat-olvasó biztonságos használatát, valamint külön képfeldolgozó egységgel (Vision Processing Unit) is rendelkezik. Ben Hur, a Samsung Electronics System LSI marketingrészlegének elnökhelyettese szerint azon kívül, hogy a chipben második generációs, egyedi processzor és az új gigabites LTE modem is helyet kapott, az olyan technológiáknak köszönhetően, mint a VPU alkalmazás, az Exynos 8895 innovatív módon támogatja a következő generációs VR szemüvegek és az autóiparban használt infotainment rendszerek fejlesztését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés