Bemutatkozott a OnePlus 2

Számos pletyka, kép és információ után végre hivatalosan is leleplezésre került a OnePlus 2. Az phablet számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik, ilyen például a magnézium keret, vagy éppen a fém gombok, melyek anyaghasználat terén jelentős előrelépések az elődmodellhez képest.

OnePlus 2
[+]

Az árazás a vetélytársak termékeihez képest újfent hihetetlenül kedvező lett, hiszen a 16 GB-os modellt 329 dollárért, a 64 GB-os verziót pedig 389 dollárért lehet megszerezni, ami a hivatalos tájékoztató szerint itthon 108 illetve 130 ezer forintot jelent majd.

OnePlus 2
[+]

A mobil StyleSwap hátlappal rendelkezik, ami többféle borítást takar: elérhető bambusz, kevlár, fekete, fa és barack színekben. Ahogy az várható volt, a készüléket egy Snapdragon 810 SoC (már a 2.1-es verzió) hajtja meg. A 16 GB-os kiszerelés 3 GB LPDDR4 RAM-ot kapott, a 64 GB-os variáns pedig 4 GB-ot.

OnePlus 2
[+]

Az előlapra egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző került, ami az első generációs verzióhoz képest nagyobb fényerőt és pontosabb színhűséget ígér. A hátlapon egy optikai képstabilizátorral és lézeres autofókusszal ellátott, 13 megapixel felbontású kamera található, amivel 4K-s felvételeket is lehet készíteni, 720p-ben pedig lassított videókat lehet rögzíteni, méghozzá 120 képkocka/másodperc sebességgel. Az előlapi szenzor 5 megapixeles.

OnePlus 2
[+]

A OnePlus 2-t ujjlenyomat-olvasóval is felvértezték, ami a kínaiak szerint még az iPhone 6 biometrikus azonosítójánál is gyorsabb. Az energiaellátást egy 3300 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja.

OnePlus 2
[+]

A további időtállóságot az USB Type-C csatlakozó biztosítja, a dobozban viszont lesz átalakító is, hogy a mobil kompabilis maradjon a microUSB-s kiegészítőkkel. A OnePlus 2 két SIM-et képes kezelni (két nanoSIM foglalat), és támogatja a 4G/LTE hálózatokat.

A 151,8 x 74,9 x 9,85 milliméteres és 175 grammos készülék meghívásos módszerrel szerezhető egyelőre be, és augusztus 11-én válik elérhetővé a legfontosabb piacokon, később pedig számos más országban is a boltok polcaira kerül. Hogy Magyarországon mikortól lehet megvásárolni, arról egyelőre nincs információ.

Azóta történt

  • 64 másodperc alatt 30 ezer OnePlus 2 fogyott

    Kínában kicsivel több mint egy perc alatt elkapkodták a vállalat legújabb termékének első készletét. Ott ugyanis nem kellett meghívó.

  • Megindult a OnePlus 2 értékesítése

    A hivatalos csatornákon keresztül mától érhető el az új OnePlus csúcskészülék, azonban a kiszállítás több napot igénybe vehet, és nem mindenki jut majd a készülékhez az első készletből.

Előzmények

  • Sony Xperia Z3+ - nem lépett szintet

    A Sony Xperia Z3 javarészt már csak egy finomhangolás volt, de úgy tűnik, hogy a japán gyártó még a ráncfelvarrást is tudja ráncfelvarrni, nemrég előálltak a Z3+-szal.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

  • Samsung Galaxy S6 - a technológia sava-borsa

    A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.

  • OnePlus One - Kína már itt One

    Igazi csemegéhez sikerült hozzájutnunk, a kínai készülékek között is exkluzív OnePlus One alaposan megszorongatja a legnagyobb gyártók termékeit is.

Hirdetés