Hirdetés

Bemutatkozott a Meizu M5 Note

Az előzeteseknek megfelelően érkezett a legújabb Meizu phablet, legnagyobb ütőkártyája ezúttal is az ár/érték arány.

Negyedik generációjához érkezett a Meizu kedvező árú phablet-szériája, a négyes szám értelemszerűen a helyiek tetrafóbiája miatt maradhatott ki, a név azonban kevésbé számít, a lényeg, hogy az M5 Note azt adja, amire számíthatunk: egy megfizethető fémházas phablet 5,5 hüvelykes Full HD kijelzővel. A 153,6 x 75,8 x 8,15 milliméteres dimenziókkal rendelkező, 175 grammot nyomó mobil 4000 mAh kapacitású akkumulátort kapott, az üzemidővel remélhetőleg nem lesz gond, hiszen az elődmodellből is ismert hardver dolgozik benne, ami már bizonyított. A dobozban ráadásul 18 wattos gyorstöltőfej található.

Ahogy az várható volt, bemutatkozott az M5 Note
Ahogy az várható volt, bemutatkozott az M5 Note [+]

A MediaTek Helio P10-hez tartozó nyolcmagos, big.LITTLE architektúrával dolgozó Cortex-A53 processzor valószínűleg bőven elegendő számítási kapacitást biztosít majd, egyedül a kétmagos Mali-T860 IGP tűnhet kevésnek, főleg komolyabb játékokhoz. Szerencsére már az alapmodellhez is 3 gigabájt rendszermemóriát társítanak, a csúcsváltozat pedig 4 gigabájtot kap a zökkenőmentes multitasking érdekében. A kamerája 13 megapixeles, f/2.2-es optikájához nem tartozik képstabilizáló, viszont legalább PDAF-autofókusz van, és a hátlap síkjából sem lóg ki a rendszer. A szelfik 5 megapixelben készülhetnek el, aki pedig videózni szeretne a telefonnal, az maximum 1080p-ben teheti meg. Az előlapi home gombból nem maradt ki az mTouch névre hallgató ujjlenyomat-olvasás, és természetesen a hanghívásoknál is működő, de sajnos B20 nélküli 4G is megvan.

Háromféle színben lesz elérhető
Háromféle színben lesz elérhető [+]

Kimaradt az 5 GHz-es WiFi frekvencia támogatása a 802.11b/g/n-t ismerő modulból, viszont a GPS-támogatás a lehetőségekhez képest maximális. Az új phablet legnagyobb ütőkártyája továbbra is az árazás, hiszen a 899 jüanos (40 ezer forint alatti) ár a vadonatúj, 3/16 gigabájtos modellért elég barátságos, a 3/32 gigabájtos kiadásért sem kell többet fizetni kinn 43 ezer forintnyi jüannál, a 4/32-es csúcskivitel felára viszont már erőteljesebb: 65 ezer forintért már lehet találni életképes alternatívákat. Az itthoni árak persze másképp alakulnak majd, erről azonban még korai beszélni, és a 800 MHz-es LTE hiánya fájó lesz sokaknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Frissítve! December 6-án érkezhet a Meizu m5 note

    Várhatóan nem az X-szel együtt, hanem külön rendezvényen, az idei év utolsó dobásaként mutatja be a Meizu a kedvező árú phabletet.

  • Képeken a Meizu m5 note

    Legalábbis vannak képek, amikről azt állítják, hogy az m5 note van rajtuk, és vannak ismert paraméterek, de mintha már láttuk volna ezeket valahol.

Hirdetés