Hirdetés

Bemutatkozott a LeEco LePro3 AI Edition

A most bemutatott csúcskészülék már egyszer feltűnt a kínai Hírközlési Hatóság adatbázisában, majdnem teljesen megegyező paraméterekkel, amit sokáig a LeEco Le 2 dupla kamerás variánsának véltek a források. Ez a készülék most LeEco LePro3 AI Edition néven mutatkozott be kétféle kiszerelésben. A LePro3-nak már van egy Elite Edition-je, amiről azóta sem tudjuk, hogy mitől elite, mivel szerényebb hardverrel bír és alacsonyabb árkategóriában indul, mint a névrokon nem-elite verzió. Az AI Edition viszont nem csak fantázianév, a készülékkel a LeEco új asszisztense is bemutatkozott.


Valószínűleg nem ő LeLe, de akár.

A LeEco LePro3 Elite Edition mindkét modellje tízmagos, háromklaszteres lapkára épül. A Standard Editionnek nevezett alapverzióban ketyegő MediaTek Helio X23 legerősebb halmaza két, maximum 2,3 GHz-re skálázott Cortex-A72-s magot tud felmutatni 4 GB rendszermemória és 32 GB belső tárhely mellett, míg a fullos megoldás - Eco Edition - Helio X27-es SoC-jában 2,6 GHz-et tudnak a teljesítménycentrikus magok. A rendszermemória mennyisége megegyezik, a belső tárhely viszont 64 GB-ra nő.


[+]

Mindkét készülék 152,4 x 75,1 x 7,5 milliméter, ami majdnem tökéletesen azonos az eredeti LePro3 dimenzióival, viszont mindössze 168 gramm, pedig az akkumulátor csak 60 mAh-val bír kevesebbet, számszakilag 4000 mAh áll rendelkezésre. Az NFC és az infra port sem maradt le, a 3,5 milliméteres jack csatlakozó látszólag viszont továbbra is hiánycikk.


[+]

Kamerák terén jelentős változások történtek, az eredetileg 16 megapixeles hátlapi modult két 13 megapixeles szenzor váltja. A PD autofókusszal és kéttónusú LED villanóval kiegészített RGB és monokróm kamerákhoz tartozó, elvileg igen sokrétű LE IMAGE AI Engine szoftverrel kedvezőtlen fényviszonyok között sem problémás jó minőségű képet lőni. A rekeszérték maradt f/2,0, valamint a 4K felvétel képességéről sem kell lemondanunk. (A 6/128 GB kiszerelésről viszont igen.)


[+]

A LeEco intelligens asszisztense állítólag tanulékony, így folyamatosan alkalmazkodik a felhasználói szokásokhoz. LeLe, mármint az asszisztens, mert így hívják képes zárolt képernyő mellett is hangutasítást fogadni, a LeEco alkalmazásaiban natívan integrált a rendszer, a harmadik féltől származó alkalmazások listája pedig elvileg folyamatosan bővül. LeLe például képes felismerni, ha éppen vásárolunk - elképzelni nem tudjuk, hogyan - és képes felajánlani egyszerű fizetési módokat is.


[+]

A LeEco LePro3 AI Edition Standard (4/32 GB) ára nagyjából 260 dollár, míg az Eco verzió (4/64 GB) 350 ropogós amerikai dollárt kóstál. Ez nagyjából 76 ezer és 102 ezer forintot jelent, ami a valóban friss specifikáció függvényében ismét elég kedvezőnek mondható. A dupla kamerás, intelligens asszisztenses készülék a promóképek alapján feketében, pezsgő színben és rózsaszínben lesz elérhető, a LePro3-ból kiindulva pedig vélhetően teljes hazai hálózati lefedettséggel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LeEco

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés