Bemutatkozott a HTC One M8 for Windows

Hirdetés

A mai napon a HTC hivatalosan is leleplezte a One M8 for Windows névre hallgató készülékét. A kissé fura névválasztás némi logikát is takar, hiszen a tajvani gyártó eddigi csúcsmodellje lényegében ugyanaz maradt, csak Android helyett Windows Phone 8.1 operációs rendszert telepítettek rá. A masina egyelőre kizárólag a Verizon kínálatában érhető el, ott viszont már mai naptól megvásárolható. További elérhetőségekről egyelőre nem esett szó, ám röppentek már fel pletykák arról, hogy az újdonság hamarosan globálisan is elérhetővé válik.

A specifikációkat tekintve semmilyen változásra nem kell számítani, megmaradt az 5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixelt megjeleníteni képes Super LCD3 kijelző, valamint a sztereó előlapi BoomSound hangszóró. A hardveres erőforrást a Snapdragon 801 lapka biztosítja, melyben négy darab 2,45 GHz-re skálázott Krait 400 mag dolgozik, RAM-ból 2 GB-ot pakoltak a motorháztető alá. Ezzel a tajvaniak gépezete lett a legerősebb Windows Phone mobil, maga mögé utasítva a Snapdragon 800 SoC-vel szerelt Nokia Lumia 930-at.

A készülék előlapjára 5 megapixeles fényképezőgép került, a hátlapon pedig továbbra is a 4 megapixeles Ultrapixel fotómasina teljesít szolgálatot, melyhez egy mélységet érzékelő (Duo) kamera is tartozik. A telefonnal 1080p felbontásban lehet videókat rögzíteni, melynek során a HDR is aktiválható, az ImageChip 2 pedig a képalkotási algoritmust segíti. Bekerült a Cortana hangalapú asszisztens, emellett megmaradt a BlinkFeed hírolvasó, mely egy kicsit átdolgozott külsőt kapott. Adatkommunikációs szempontból a Miracast támogatással érkező a/b/g/n/ac WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, a microUSB csatlakozó, valamint a Microsoft Project My Screen emelhető ki, utóbbinak segítségével a képernyő tartalma jeleníthető meg USB-kábellel a Windows PC-ken. A kiegészítők nem változtak, reméljük, a kizárólagos Verizon elérhetőség viszont hamarosan meg fog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC Desire 816 - paradoxon

    Középkategóriás zászlóshajónak nevezi a HTC a Desire 816-ot, nem győzték hangsúlyozni, hogy az árazás is csábító lesz. Vajon mi sült ki mindebből?

  • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

    A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

  • HTC One Max - túl nagyot álmodni

    Igencsak méretes telefon lett a HTC új csúcsmodellje, amelynek egyetlen lényeges újítása, hogy érzékeli az ujjlenyomatot. Általában. Árban viszont erős, ezt a hardver nem indokolja.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés