Hirdetés

Befutott az Oppo Pad is

11 hüvelykes kijelzővel és Snapdragon 870-nel kínálja első táblagépét az Oppo.

Az új Find X5-széria és az Enco X2 TWS fülhallgató mellett az Oppo csendben, de még az MWC indulta előtt bemutatta első táblagépét is, melynek neve: Oppo Pad. A tablet 11 hüvelykes kijelzőt kínál, LTPS LCD panel 120 Hz-es frissítéssel és 2560 x 1600 pixeles felbontással, mely simán lejátssza a HDR10-es tartalmakat is. A képernyőt szimmetrikus káva öleli körül, ebben van elrejtve a 8 megapixeles szelfikamera.

 

Ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy elölről és oldalról kiköpött iPad Air a cucc, de ha így tennék, a hátlap gyorsan rám cáfolna. A 6,99 milliméter vastag tablet kerete ugyan fém, akárcsak az iPadé, az Oppo Pad hátlapja azonban matt üveg, a 13 megapixeles hátsó kamera vonalában ráadásul a gyártó nevének betűi vannak szétszórva végig a házon, jó nagyban, amik bizonyítják, hogy ez tökre nem egy iPad. Plusz, a kamerát az Oppo eszközén egy kéttónusú LED villanó is segíti, ha fotózni akarunk a tablettel, 507 grammnyi súlyt kell megemelnünk. A házban négy hangszóró van, támogatják a Dolby Atmost és elnyerték a Hi-Res tanúsítványt is.

Ezekben a színekben lesz kapható az Oppo első táblagépe, az ezüst limitált kiadás.Ezekben a színekben lesz kapható az Oppo első táblagépe, az ezüst limitált kiadás.Ezekben a színekben lesz kapható az Oppo első táblagépe, az ezüst limitált kiadás. Ezekben a színekben lesz kapható az Oppo első táblagépe, az ezüst limitált kiadás. [+]

Gombokból három van, két hangerőszabályzó és egy bekapcsoló, utóbbi egyben ujjlenyomat-leolvasó is. A házon egyetlen USB-C csatlakozót találni, illetve egy mágnest, ami segítségével az Oppo Pencil tölthető és hordozható a tablettel együtt. A ceruza 4096 különböző nyomáspont érzékelésére képes, egy töltéssel 13 órát lehet vele dolgozni, viszont nem alaptartozék, 79 dollárnak megfelelő összegért külön kell megvásárolni a tablet mellé.

A ceruza itt nem alaptartozék, mint például a Samsung Tab S táblagépeinél.
A ceruza itt nem alaptartozék, mint például a Samsung Tab S táblagépeinél. [+]

Az Oppo Pad hardveresen egy 7 nanométeres Qualcomm Snapdragon 870 rendszercsipet és Adreno 650 GPU-t kínál, amihez 6 vagy 8 GB LPDDR4X RAM és 128 vagy 256 GB UFS 3.1 tárhely választható, utóbbit nincs lehetőség microSD kártyával bővíteni. Az akkumulátor 8300 milliamperóra, ezt vezetéken keresztül 33 wattal pumpálhatjuk a gyári töltővel. A szoftveres oldalt az Android 11-re épülő ColorOS for Pad biztosítja, ez a ColorOS 12 táblagépekre optimalizált átirata, ami képes bizonyos Oppo okostelefonokkal is együttműködni gyors fájlmegosztásra, vagy a telefon kijelzőjének a táblagépen való tükrözésére.

A kéttónusú hátlap üvegből van.
A kéttónusú hátlap üvegből van, tokot és a ceruzát külön kell venni a táblagéphez. [+]

Egyelőre csak a távol-keleti értékesítés a biztos, de talán az MWC-n szóba kerül a nyugati piac is. Az biztos, hogy az ázsiai régiókban a 6/128 GB-os modell 363 dollárnak megfelelő helyi pénzért, míg a 8/256 GB-os változat 474 dollárnyiért kerül forgalomba március 3-tól. A ceruza 79 dollárnyit kóstál pluszban, ha pedig billentyűzetes tokot is szeretne valaki a táblagéphez, annak még 63 dollárnyi jüant kell kifizetnie. Fekete és lila színekben lesz elérhető a tablet, de készül egy limitált ezüst verzió is, ahol az Oppo betűket nonfiguratív ábrák váltják a hátlapon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés