Az iPhone-ok is íriszfelismerőt kaphatnak

Manapság nincs semmi meglepő abban, ha egy közép- vagy csúcskategóriás készülék elő- vagy hátlapján, esetleg a oldalán ujjlenyomat-olvasó figyel, bár az ritka, hogy a Vernee Thor árszintjén elérhető legyen a biometrikus védelem. Tavaly a Lumia 950 és 950 XL az íriszfelismerést is bevezette a mobilvilágban, és most már szinte biztos, hogy a várhatóan sokkal népszerűbb Samsung Galaxy Note 7 is valamilyen hasonló technológia alkalmazására készül, ilyen Samsung táblagép egyébként már van.

Az íriszfelismerés szélesebb körben elterjedhet, csak azt reméljük, hogy ehhez nem kell mindig közelebb lépni a készülékhez
Az íriszfelismerés szélesebb körben elterjedhet, csak azt reméljük, hogy ehhez nem kell majd mindig közelebb lépni [+]

A Digitimes szerint a biometrikus azonosítás és védelem igazi reneszánsza következik. Elemzői tippek szerint a Note 7 adhatja az íriszfelismerés igazi kezdőlökését, amelyet a többi gyártó követhet, 2018-tól akár az Apple, egy állítólagos belső forrás szerint. Mindeközben a kínai gyártók közül a LeEco, a Xiaomi és a 360 Qiku is saját biometrikus rendszer fejlesztésén fáradozik, míg a beszállítók (a Qualcomm, a Truly Opto-Electronics, az O-film Tech és a Beijing IrisKing) növelik kutatás-fejlesztési csapásszámukat, hogy a piaci szereplők igényeit ki tudják elégíteni.

Előzmények

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Nem lesz Galaxy Note 6?

    Pletykák szerint 7-es sorozatnévvel érkezik a következő S Pennel felszerelt Samsung csúcstepsi.

  • Microsoft Lumia 950 - kiment a ház az ablakon

    Új oprendszer, új funkciók, új lehetőségek, új csúcsmodell. De az új ablak mellett még bemásznak a bogarak, bőven kell dolgozni a szigetelésen. Az viszont már látszik, hogy ha összeáll, akkor nem lesz rossz.

  • Microsoft Lumia 950 XL - ablakcsere a tizediken

    Megérkezett a legütősebb Windows 10-es referenciakészülék, amely nem kevesebbet ígér, mint kiegészítővel zsebszámítógéppé alakítást. Ám készen áll-e a dolog a nagyközönségnek?

Hirdetés