Az ASUS az Aura ellen

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy koncepciógyáros barátunk, ByB egy ASUS koncepciót mutatott be az egystúdió honlapján.

Nos, ez annyira jól sikerült, hogy nagyon gyorsan a nemzetközi gadget-oldalak egyik fontos híre lett. Sajnos azonban ők nem tudnak jól magyarul, és úgy mutatták be Bence alkotását, mint egy leendő ASUS modellt, amit a tajvani cég hivatalosan megrendelt Bencétől.

Az ASUS előbb eltávolíttatta a fotókat az egystúdió honlapjáról, most pedig körlevélben szólította fel a nemzetközi mobilos oldalakat, hogy tüntessék el oldalaikról az átvett fotókat, egészen egyszerűen a "fake" kategóriába sorolva ezzel Bence alkotását.

Sajnáljuk, hogy az ügy ilyen fordulatot vett, azonban mindenképpen figyelemreméltó, hogy sok szakember számára elfogadható jövőkép volt a koncepció, ami mindenképpen ByB tehetségét emeli ki.

Az ASUS volt az első olyan gyártó, aki megtámadta a magyar formatervező koncepcióját, holott Bence ezelőtt tervezett koncepciót, amelyben a Sony Ericsson, az Apple, a Volvo és a Lexus szellemiségére alapozott, ezeknek a cégeknek nem volt kifogásuk. Igaz azonban az is, hogy az Aura kapta eddig a legnagyobb hazai és nemzetközi publicitást.


Without ASUS

 

Bence természetesen nem áll le a további koncepciók tervezésével, de elmondása szerint ezentúl saját néven mutatja be alkotásait. Nemrég firssültek a most már csak Aura néven futó készülék tervei, a képekről lekerült az ASUS logója.

Szerkesztőségünk nagyon büszke arra, hogy egy ilyen koncepciógyárossal működhet együtt és a jövőben is várja az újabb alkotásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés