Hirdetés

Apple blog: Így nézne ki az iPhone 5?

Az Apple jövőben megjelenő szolgáltatásainak/szoftvereinek a béta verziói már kint vannak és a fejlesztők számára hozzáférhetők; az iOS mellett sokan tesztelik az iCloudot is, így eshetett meg, hogy egy szemfüles emberke az iCloud Photo Streamben talált egy ikont, mely a hordozható eszközöket, azaz az iPhone-t, az iPod touch-ot és az iPadet jelöli. Viszont az ikon semelyik jelenlegi készülékre nem hasonlít.

Ha megnézzük a fenti képet, láthatjuk, hogy ez iPad semmiképp sem lehet, azaz vagy iPhone, vagy iPod touch, vagy egy marha nagy tréfa az Apple részéről, hogy legyen miről beszélünk. De ez nem valószínű, sokkal reálisabb verzió, hogy ilyen érdekes módon szivárgott ki a formaterv, mely igazából mindegy, hogy melyik készüléket ábrázolja, azok ugyanis nagyon hasonlítanak egymásra. Valami változni fog, ezt tehát majdnem biztosra vehetjük.

A 9to5Mac weboldalon meg is jelent két kép, melyek az ikon alapján lettek megrajzolva és mutatják, hogy milyen lehet majd az iPhone/iPod touch 5. verziója. Az egyik opció az, hogy csökken a magasság, de a kijelző mégis nagyobb lesz, miközben az eddig köralakú gomb lekerekített sarkú téglalappá változik. A másik lehetőség nyilván az, hogy a magasság változatlan marad, de a masina szélesebb lesz; akármelyik is történik meg, mindenképp jelentőségteljes a dolog, a méreten eddig ugyanis nem nagyon variált az Apple.

Persze vannak más pletykák is, állítólag megint elveszett egy iPhone 5 prototípus, melyet az Apple bemért és megtalált, de a "szerencsés" megtaláló pénzért sem akarta visszaadni. Az itteni legendák szerint az a készülék pont úgy néz ki, mint az iPhone 4, csak belül más; ez nyilván ellentmond a fenti képeken láthatóknak, de persze az is lehet, hogy az "elhagyott" prototípus egy iPhone 4S, azaz egy butított, olcsóbb iPhone 4. Válaszokat csak akkor fogunk kapni, amikor az Apple tényleg be fogja jelenteni a készülékeket.

Bocha

Azóta történt

Előzmények