Alkalmazásbemutató: Zomboid

A mai bejegyzés témája egy androidos platformjáték lesz, amely a manapság oly' felkapott zombis témát dolgozza fel. A programot a Barna Imre, Vincze László, Czövek Aurél, Tormási István, Eisam-Eldeen Amin és Székely Ádám alkotta csapat, a Gimme That Studios művésznevű fejlesztőgárda fémjelzi. Az alkalmazásból fizetős és ingyenes verzió is létezik; utóbbi teljes értékű programként szuperál, mindössze a jobb felső sarokban megjelenő reklámokat kell tolerálnunk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A két dimenziós játékban a cél, hogy megmeneküljünk a minket üldöző zombifelhő elől, akik stílszerűen az agyunkra pályáznak. Az élőholtak elöli rohanásban a tereptárgyak is megnehezítik a dolgunkat, a ládák, csövek és a plafonról lelógó hullák is károsak az egészségre. Igaz, ezektől csak elesik a fekete pálcikákból kirakott főhős, ezzel viszont üldözőink közelebb kerülnek hozzánk, így nem árt résen lenni. A játék ugyanis kapásból véget ér, amint elkapnak minket; ezt a főhős egy velőtrázó ordítással jutalmazza, mi pedig kezdhetjük elölről a pályát. Utóbbiból egy jókora adagot kapunk, az egyes fejezeteken (alagsor, utca stb.) belül is több menet vár ránk; februárban pedig egy újabb csokorra való kihívással bővül majd a Zomboid.

A játék irányítása pofonegyszerű. A pálcikaember folyamatosan mozgásban van, az akadályok kikerülésére pedig három speciális mozdulatot használhatunk. Az ugrás, becsúszás és tigrisbukfenc alkotta hármasfogatot a képernyő alján lévő virtuális billentyűket tapperolva érhetjük el; mondanom sem kell, mindegyik más és más helyzetben hasznos. A grafikára inkább az aranyos, mint a szép szót használnánk, szépen megrajzolt, olykor animált hátterek és tereptárgyak között szaladhatunk az életünkért. Kicsit ront az összképen, hogy az akadályok túlzottan beleilleszkednek a háttérben, így olykor későn kapcsol az ember, ami persze az agyra éhes zombiknak kedvez. A háttérben prüntyögő zene is rendben van, egy ilyen retró játékhoz jól passzol, egy idő után viszont monotonná válik.

A program futtatásához egy androidos telefonra van szükségünk, mely a zöld robotos operációs rendszer legalább 2.1-es verzióját futtatja. Komolyabb hardveres követelmények nincsenek, az ingyenes verzió pedig mindenki számára elérhető, így bárki kipróbálhatja a játékot. Összességében egy jópofa kis programról van szó, amelyen bár van mit csiszolni, egy unalmas vonatozás elütésére tökéletesen alkalmas.

Értékelés: Zomboid (Android 2.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 6 / 10 pont 7 / 10 pont ingyenes / 300 forint

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés