Alkalmazásbemutató: Centroid

Manapság több fotó készül mobiltelefonnal, mint hagyományos fényképezőgéppel, persze az utóbbi csoport továbbra is előnyt élvez a szélesebb körű kézi beállítások és a drágább szenzorok és optikák okán. A napi használathoz azonban egy jobbfajta mobilos kamera bőven elegendő lehet, sőt, jó néhány effekt és különleges megoldás azonnal a felhasználó rendelkezésére áll, emellett valamennyi utómunka és persze a gyors megosztás is az okostelefonos fotózás mellett szól.

ASUS MeMo Pad 7 ME176C  ASUS MeMo Pad 7 ME176C ASUS MeMo Pad 7 ME176C  ASUS MeMo Pad 7 ME176C

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mai alkalmazásbemutatónk alanya a Centroid nevű fotós app, Eke Dániel magyar alkalmazásfejlesztőtől, amely a kamerás effektek kategóriájába sorolható. A Centroid (magyarul súlypont) sokszög, kör és egyéb szabályos geometriai formákra osztja a témát, de van mód az alakzatok összekeverésére, mindenféle vad formákat eredményezve. A Centroid képes fotók készítésére, és már az élőképen látszik, hogyan fog a végeredmény kinézni, illetve lehetőség van a galériából a már elkészült fotók geometria formákra való bontására. A képeket 8-tól 128 soros vagy oszlopos mezőkre lehet felosztani, és az alakzatok ujjmozdulattal, a keverőikonnal, vagy a készülék megrázásával kuszálhatók össze. A fenti fotók közül az első nyilvánvalóan a nyers, érintetlen fotó, amit a legújabb generációs iPod Touch-csal lőttünk, mellette pedig ott van a Centroid által készített két változat. Jobboldalt alul szerkesztőségünk egyik tagja szerepel, meglehetősen szögletes kivitelben. Nagyjából ilyen és hasonló képek összehozására alkalmas a Centroid, amellyel például képernyő háttereket lehet összehozni. A Centroid 99 centért vásárolható meg az App Store-ban, futtatásához iOS 7 vagy újabb verzió szükséges.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Buzzgiver

    A magyar fejlesztésű Buzzgiver egy androidos naptáreseményekhez kötődő figyelmeztető rendszer, amely a hívó félnek SMS-t küld, hogy meddig vagyunk elfoglaltak, minket pedig emlékeztet, kit kell visszahívnunk.

  • Alkalmazásbemutató: SzámlaFaragó

    A magyar fejlesztésű rezsifelügyelő alkalmazás segít az otthoni kiadások nyomon követésében, de tippeket is ad a számla lefaragására.

  • Alkalmazásbemutató: Telenor MyTV

    Mai bemutatónkban a kék szolgáltató számítógépen, tableten és mobil eszközön használható televíziós műsorszolgáltatását mutatjuk be, mely filmeket és TV-csatornákat kínál.

Előzmények

Hirdetés