Alkalmazásbemutató: Cut the Rope 2

A Cut the Rope név bizonyára sokak számára ismerősen hangzik, ami nem is csoda, hiszen egy óriási mobilos sikertörténetről van szó. Az első epizód 2010 októberében jelent meg iOS platformra, 2011 elején pedig Androidra is elérhetővé vált, az évek során több, mint száz millió letöltést produkálva. Az orosz illetőségű ZeptoLab fejlesztőcsapat több, mint három évet várt a második rész megjelenésével, ám a Cut the Rope 2-t három további epizód előzte meg.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A második rész ott folytatja, ahol az Cut the Rope befejezte, nem kaptunk sokkot a rengeteg újdonságtól, az elődhöz képest viszonylag kevés dolog változott. A játékmenet szintén ugyanaz, továbbra is egy ügyességi programról van szó, melyben egy Om Nom névre hallgató zöld lényhez kell eljuttatnunk a cukorkákat, mindeközben minél több csillagot összegyűjtve. Továbbra is óriási szerepe van a fizikának, a környezet a leírás alapján dinamikusabban reagál az előző verziókban tapasztaltnál. Természetesen az összes pálya új, valamint öt eddig ismeretlen karakterrel és egy csomó kiegészítővel találkozhatunk a játék során. A grafika nagyjából a régiben maradt, továbbra is megmaradt a rajzfilmszerű megjelenítés. Az újdonságok sajnos tényleg visszafogottan vannak jelen, így könnyedén bele lehet unni a játékba, ennél azért többet várna el az ember.

A program futtatásához legalább 4.3-as iOS-verzióra vagy 2.2-es Androidra lesz szükségünk, előbbi esetben 0,89 eurót (körülbelül 270 forint) kell fizetni az alkalmazásért, a Google operációs rendszerét használva ingyen be lehet szerezni a Cut the Rope 2-t. Ha az embernek tetszett az első epizód, a másodikat is bizonyára élvezni fogja, ám remélhetőleg a következő epizódra már komolyabb újdonságokat is kapunk a fejlesztőktől.

Értékelés: Cut the Rope 2 (Android 2.2+ / iOS 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 7 / 10 pont 9 / 10 pont Android (ingyenes) / iOS (270 forint)

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Colossus Escape

    Androidra és iOS-re elérhető menekülős platformjátékot próbáltunk ki, az egyszerű játékmenet mellé stílusos grafika társul.

  • Alkalmazásbemutató: Smash Hit

    Remek fizikával és hangulatos grafikával támad a Smash Hit, melyet az egyszerű játékmenet ellenére nem könnyű lerakni.

  • Alkalmazásbemutató: BADLAND

    Hangulatos grafikával és addiktív játékmenettel támad a BADLAND, mely iOS és Android mellett BlackBerry platformon is elérhető.

  • Alkalmazásbemutató: Plants vs. Zombies 2

    Androidos és iOS alapú készülékekre is elérhető a Plants vs. Zombies második része, a változatlan alapreceptet számos új pályával, ellenféllel, zöldséggel és kihívással egészítették ki.

Hirdetés