Alkalmazásbemutató: Android Device Manager

A Google idén augusztusban indította útjára az Android Device Manager névre hallgató szolgáltatást, mely az androidos telefonok és táblagépek pozíciójának nyomon követésére szolgált. A megoldás a Google Play Services keretein belül működik, a használatához legalább 2.2-es Android verzióra van szükség. Meglepő módon viszont a start során csupán egy webes felületet mutattak be, a funkciókat kizárólag egy internetböngésző segítségével lehetett igénybe venni, natív mobiltelefonos alkalmazás nélkül.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mindez nemrég megváltozott: a keresőóriás a Play Áruházban is elérhetővé tette a szolgáltatást egy hasonló nevű szoftver személyében. A használat pofonegyszerű, a felhasználói felület legnagyobb részét maga a térkép foglalja el, melyen egy kis kék pötty jelzi a felhasználó pozícióját, egy piros kitűző pedig az aktuálisan kiválasztott készülék helyét mutatja. Utóbbit alul adhatjuk meg, illetve itt aktiválhatjuk a biztonsági funkciókat is, melyek egyébként megegyeznek a webes kliens kínálatával. Három opció közül választhatunk: maximum hangerőn csörgethetjük a telefont öt percig, lezárhatjuk biztonsági kóddal, illetve a gyári állapotra is visszaállíthatjuk, törölve az összes adatot. Továbbra is hiányzik a direkt üzenet küldése a készülékre. Fontos kiemelni továbbá, hogy a funkció csak akkor érhető el, ha az adott készüléken engedélyezzük a Google Settings alkalmazás Android Device Manager fülén található pontokat.

A felhasználói felület rendben van, a UI szépen illeszkedik az androidos irányelvek mellé; ez persze el is várható, hiszen a programot a Google fejlesztette. A navigáció pofonegyszerű, ami a visszafogott funkcionalitásnak is köszönhető. A pozicionálás pontos, de ezzel eddig sem volt gond.

Persze az alkalmazásnak csak akkor van jelentősége, ha az ember több androidos készülékkel rendelkezik, vagy egy ismerős számára kell beüzemelnie a szolgáltatást. A program futtatásához legalább 2.3-as Android verzióra van szükség, a használata ingyenes, letölthető a Play Áruházon keresztül, ezen a hivatkozáson.

Értékelés: Android Device Manager (Android 2.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés