A ZTE is moduláris mobilokat akar

Az asztali számítógépektől eltérően az okostelefonok piacán nincs lehetőség az egyedi felhasználói igényekhez maximálisan illeszkedő konfiguráció és formaterv kiválasztásához, hiszen a legtöbb készülék esetén egyedül a burkolat színének kiválasztása lehetséges. Úgy tűnik azonban, hogy a Motorola mellett a ZTE is komoly fantáziát lát a cserélhető komponensekből építkező készülékekben, mely jóval nagyobb testreszabhatóságot jelent. Az alant látható Eco-Mobius a Motorola megoldásától eltérően csupán a kijelző, kamera, akkumulátor, illetve a processzort, RAM-ot és belső tárhelyet tartalmazó alaplap cseréjét tenné lehetővé, ám ezzel együtt is jelentősen megnövelhetné egy-egy készülék élettartamát. A modulok és burkolatok cseréjének, frissítésének lehetőségével a vásárlóknak nem kellene a teljes készüléküktől megválniuk, mely révén az elektronikus hulladék mennyisége is drasztikusan csökkenthető, illetve újrahasznosításuk is egyszerűbbé válhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

  • Strapabíró mobillal készül a ZTE

    Kína hírközlési felügyelete már jóváhagyta a ZTE négyhüvelykes kijelzővel és kétmagos processzorral szerelt strapabíró Jelly Bean mobilját.

  • Két új ZTE mobil a láthatáron

    Android-alapú hathüvelykes óriással és Firefox operációs rendszert futtató olcsó mobillal készül a barcelonai szakkiállításra a ZTE.

  • Nubia X6 – további részletek

    Optikai képstabilizátorral, 4K támogatással és sztereó kihangosítóval érkezik a ZTE fémbe burkolt csúcsmobilja.

Előzmények

Hirdetés