Hirdetés

A Zenfone 3 Go és egy önálló Asus VR-szemüveg is lebukott

Zenfone Go néven került piacra már 4,5, 5, 5,5, sőt: a táblagépes világba átnyúló, 6,9 hüvelykes Asus telefon is. A széria hamarosan frissítést kaphat, a Zenfone 3 szérianevet megörökölve. A sorozat egyébként a vékonyabb pénztárcára megy rá, és a Zenfone 3 Go a Notebook Italia információi alapján 150 eurós végfelhasználói árat kaphat (46 ezer forint)

Ez lehet a Zenfone 3 Go
Ez lehet a Zenfone 3 Go (forrás: Notebook Italia) [+]

A fenti variáció öthüvelykes képátlót, 720p-s kijelzőt, Snapdragon 410-es SoC-t, 16 gigabájtos tárolót és 5/13 megapixeles kamerákat kaphat. A kiszivárgott promóciós anyag kiemeli a szelfikamera 1,4 mikronos pixelméretét, a szépítési funkciókat és az élő YouTube közvetítés lehetőségét. Multimédiás fronton a dupla zajszűrős mikrofon és az öt mágnesből álló hangszóró jelentheti a megváltást.

A Zenfone AIO VR a kiszivárgott kép alapján a Daydream View-ra hasonlíthat a leginkább, mínusz a telefon behelyezése
A Zenfone AIO VR a Google Daydream View-ra hasonlíthat a leginkább, mínusz a telefon behelyezése (forrás: Notebook Italia) [+]

Jóval izgalmasabban hangzik az Asus AIO VR néven, ugyancsak olasz forrásból kiszivárgott termék. Szemben a mobilt befogadó vagy a PC-re kábelezett megoldásokkal, ez egy vezetékmentes, saját kijelzőt és erőforrásokat használó virtuális valóság sisak lehet. Az AIO egyébként az all-in-one, azaz minden egy készülékben rövidítésének tűnik. A beépített szenzorokkal és a Daydream View-féle, szövetszerű kinézettel az AIO VR akár népszerű is lehet, a megjelenésről viszont egyelőre keveset tudni.

A Notebook Italia szerint a megoldás egyelőre elsősorban VR-videók és alapvető tartalmak megjelenítésére szorítkozik, de nem elképzelhetetlen a játékok kezelése sem. Az Asusnak van egyébként AR (kiterjesztett valóság) projectje is: a Zenfone AR-t a CES-en vettük a kezünkbe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

  • CES 2017: Az ASUS egy AR-telefonnal állt elő

    A beszédes nevű ASUS Zenfone AR a világ második Tango-kompatibilis készüléke, amely a Daydream névre hallgató VR-platformot is támogatja. Egyben ez a világ első 8 GB RAM-mal szerelt okostelefonja.

  • Asus Zenfone 3 - kiPCzte magának a mobilpiacot

    A legmezeibb, 5,2 és 5,5 hüvelykes Asus Zenfone 3-at vesszük górcső alá. A duó hardverszinten necceset, kamerában erőset, szoftverben pedig számítógépes eklektikát nyújt.

  • Asus Zenfone Go - nyugtalan árazás

    Belépőszinten sem néz ki rosszul egy Zenfone, de az árazás nem kimondottan passzol a 4G hiányával küzdő MediaTek MT6580-alapú hardverhez és a visszafogott felszereltséghez.

Hirdetés