5G-s lett a Honor X7b

A csendben bemutatott modellvariáns csak a lapkakészlet tekintetében tér el, ami így már 5G adatkapcsolatot is lehetővé tesz.

A február óta nálunk is kapható, kifejezetten európai piacra készült Honor X7b ugyan nem bizonyult rossz ajánlatnak a gyakorlatban, de az ársávban elérhető erős konkurencia megnehezíti a Honor legfrissebb, belépő szintű ajánlatának életét. Ezen segíthet, hogy a Honor X7b 5G esetében lecserélték a Snapdragon 680-at egy lényegesen potensebb, nem utolsó sorban ötödik generációs adatkapcsolatra képes szettre. A külsőségek tekintetében ezt a kameratárcsák körül kialakított, eltérő fénytörésű felület mutatja, illetve a fehér színváltozat eltérő mintázata.

Az 5G-s verzió változatlan specifikáció mellett (6,8", FHD", 90 Hz; 108 + 5 +2 MP; 35W gyorstöltés; microSD, NFC, jack, sztereó hang) már a tavalyi Dimensity 6020-as szettel dolgozik. Igaz, a MediaTek lapkája 7 nanométeres, de összteljesítményben úgy 35%-kal többet hoz, mint a Snapdragon és a legtöbb paraméterben többet kínál. Ehhez 8 GB rendszermemória és 256 GB belső tárhely társul, illetve esélyesen az eredeti, 6000 mAh-s telep. A készülék Franciaországban került piacra 249 eurós áron, ami 97 ezer forintot jelent átszámolva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés