50%, hogy eltűnik a home gomb az iPhone-ról

Ahogy az lenni szokott, szeptemberben megjelentek az új iPhone készülékek, a pletykagyárosok pedig a következő generációs eszközökkel kezdtek el foglalkozni. Az Apple-nél két évente frissítenek a formaterven, az "s" jelzés mindig a hardveres extrákat és teljesítménynövekedést jelenti. Nem véletlen, hogy az elemzők jelentős dizájnváltást várnak a minden bizonnyal "iPhone 7" néven debütáló mobiloktól, amik egyelőre még kérdéses, hogy továbbra is 4,7 illetve 5,5 hüvelykes változatban kerülnek-e piacra. A különféle felmérésekre hivatkozva többen is tippelgetésekbe kezdtek (például Gene Munster), hogy vajon miben lehet majd más a jövőre bemutatkozó telefonpáros (vagy telefontrió?).

Az ikonikus Touch ID gomb
Ujjlenyomatot olvas a home gomb [+]

Az egyik változás az lehet, hogy a home gomb véglegesen száműzésre kerül az előlapról, a 3D Touch fejlesztése és tökéletesítése nyomán pedig a funkciót a kijelzőbe építhetik be. Erre egyébként 50 százalék esélyt látnak az elemzők, ám valljuk be, kicsit még korainak tűnhet ez a megoldás, persze a mai világban semmi sem lehetetlen. Az ettől függetlenül biztos, hogy ezzel a lépéssel sokkal kompaktabbá válhatnának az iPhone-ok, mivel rengeteg hely felszabadulna, így a 65,71 illetve 67,91 százalékos képernyő / készülékház arány jóval előremutatóbb lehetne.

Kicsi a vaku, de nagyon erős
Kicsi a vaku, de nagyon erős [+]

A következő probléma, hogy mi lenne az ujjlenyomat-olvasóval. Nos, erre is vannak találgatások, melyek szerint ezt a cupertinóiak a Sonyhoz hasonlóan oldalra helyeznék. A riportban nem említik, ám pont aktuális az a szabadalom, amit az Apple a biometrikus azonosítókkal kapcsolatosan levédetett, az ultraszonikus leolvasás már létező technológia, szóval az sem kizárt, hogy valamilyen eltérő ötletet talál ki a vállalat. A megjelenítővel kapcsolatos tipp még, hogy végre a Watch-hoz hasonlóan az előlapi üveg tényleg zafírból készülhet, így jóval ellenállóbb lesz, mint a mostani megoldások.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés