4850 mAh-s teleppel debütált a Xiaomi Mi Max

A kínai gyártó újdonsága hatalmas, 6,44 hüvelykes kijelzőt kapott, és az előzetes hírekkel ellentétben a felső kategória alsó felében versenyez.

A Xiaomi most bemutatkozott újdonsága az árérzékeny, mégis nagy kijelzős mobilra vágyó felhasználók álma. A Mi Max névre keresztelt készülék hatalmas, 6,44 hüvelykes kijelzővel debütált, amin 1080 x 1920 pixel jelenik meg, az IPS panelnek köszönhetően a betekintési szögekre sem lehet panasz. A 7,5 milliméter vékony burkolat ellenére egészen masszív, 4850 milliamperórás akkumulátort szereltek a kütyübe, nem véletlen, hogy mérlegre téve 203 grammot nyom.


[+]

Összesen három változat készült a termékből: a legerősebbet Snapdragon 652 chipsettel, 4 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájtos adattárolóval szerelték fel, ugyanilyen lapkával van 3/64 gigabájtos variáns is. A legkedvezőbb árfekvésű modell Snapdragon 650 chipsetet, valamint 3 gigabájtnyi rendszermemóriát és 32 gigabájtos tárolóegységet kapott.


[+]

A chipsetek között nincs nagyon jelentős különbség, mindössze annyi, hogy a 652-ben lévő processzorban a 650-ben található négy Cortex-A53 és két Cortex-A72 maghoz képest utóbbiból még kettőt kapunk, közös viszont az Adreno 510 grafikus gyorsító. A Mi Max a mostanság kedvelt megoldást alkalmazza, így van két SIM-et rakunk bele, vagy az egyik helyet microSD bővítésre használjuk.


[+]

A készülék fedélzetén már a friss és ropogós MIUI 8 felülettel megfűszerezett Android 6.0 operációs rendszer teljesít szolgálatot. Fényképezni a 16 megapixeles, dupla ledes villanóval ellátott kamerával lehet, szelfizésre pedig a 85 fokos látószöggel kecsegtető 5 megapixeles szenzor való.


[+]

Az ezüst, szürke és arany színekben megjelenő modellért a tárhely/RAM szerint kell különböző összegeteket letenni az asztalra: a legerősebb változat 2000 jüant (járulékos költségek nélkül 85 ezer forintot), az eggyel gyengébb 1700 jüant (72 ezer forint), a papíron legszerényebbért pedig 1500 jüant (63 ezer forint) kell kiperkálni Kínában.

Azóta történt

  • Érkezhet a még olcsóbb Xiaomi Mi Max

    A kínai gyártó 6,44 hüvelykes kijelzővel szerelt óriásmobiljának kezdőára nagyon barátságos Kínában, de nemsokára itt a 2/16 gigabájtos variáns, ami még ennél is kedvezőbb árképzéssel hódíthat.

  • Megérkezett a legolcsóbb Xiaomi Mi Max

    Most már nem a 3/32 gigabájtos kiadás az alapmodell, hanem a 2/16 gigabájtos, ami ennek megfelelően jóval barátságosabb árcímkét mutat magán, mint társai.

  • Xiaomi Mi Max - óriásnak kecses, kecsesnek óriási

    Az óriásphabletek kínálatát most a Xiaomi bővítette az eddigi legnagyobb mobiljukkal: a hatalmas kijelző mögött erőteljes akkumulátor bújt meg, az árazás pedig hű a gyártóhoz.

Előzmények

Hirdetés