2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

WayteQ xTAB-80 - új méret, alacsony ár

Újabb WayteQ méretvariáns a piacon, immáron a 8 hüvelyken elterülő 1024-es felbontás is korrekt áron választható.

Adatkommunikáció, összegzés

Az adatkommunikációt sajnos elég gyorsan ki lehet végezni, ugyanis az xTAB-80 mindösszesen 802.11 b/g/n szabványt támogató WiFi modullal rendelkezik, nincs Bluetooth, GPS, illetve 3G sem. Utóbbira egyébként alternatívát kapunk a WayteQ-től, méghozzá az USB bemenetet képező átalakítót, melyre külső modemet csatlakoztatva már kvázi elérhető a mobilnetes hálózat. Az USB kábellel gépre kötve külső meghajtóként látjuk mind a belső memóriát, mind az azon belül mappaként látható esetleges microSD kártya tartalmát.

WayteQ xTAB-80
[+]

A böngészés egy ekkora kijelzőn már kellemes, a felbontás is részese tud lenni az élménynek, bár a betekintési szög gyengesége valamelyest visszafogja ezt. A sebesség még az éppen elfogadható kategóriába esik, ám a flash bekapcsolásával, valamint az ezt tartalmazó oldalak megnyitásával bizony erős szaggatásokra kell számítani.

WayteQ xTAB-80
[+]

WayteQ xTAB-80
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 6 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
PIM funkciók 8 pont
Adatkommunikációs képességek 4 pont
Multimédia
Vizuális 2 pont
Audio 5 pont
Egyebek
Üzemidő 5 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Az akkumulátor kapacitásáról nincs hivatalos információ, ám a tapasztalatok szerint nagyjából 5 óra filmnézést tesz lehetővé. Internetezés esetén egészen hasonló eredményre kell számítani, a zenehallgatást viszont - a kikapcsolható kijelző miatt is - jóval tovább bírja. Készenléti üzemmódban nem tapasztalható számottevő merülés, így az akkumulátort összességében a közepesen jó jelzőpárossal lehetne illetni.

A táblagépek piaca egyre nagyobb. Sokan látják ebben a számítógépek és a netbookok elvérzését is, mind a kényelem, mind a gyorsabb és egyszerűbb használat miatt, s bár előbbit minden bizonnyal nem fogja megszorongatni egyelőre, a kisebb hordozható laptopokat már lehetséges, hogy igen. Az iPad bejelentése óta mindenesetre számos változás történt, hiszen nem csak a 10 hüvelykes, hanem az ennél kisebb méretek is megjelentek. Az arany középutat a telefonok és a tabletek között a 7 hüvelyk adta, ám a WayteQ is úgy gondolta, hogy talán a 8 inch sem elvakult ötlet. Az xTAB-80 lényegében egy könnyű, méreteiben kézbeillő kütyü, ám az anyaghasználat igencsak az alsó kategóriát idézi. Sajnos ezt sem a beépített kamera, sem a szoftver optimalizáltsága nem ellensúlyozza, ugyanis a felhasználói élmény igencsak szerény. Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy relatív jó a felbontás, ráadásul akár a full HD mpeg4 vagy avi filmeket is lejátssza a masina. Mindezért a kínálatért 44 900 forintot kell a boltban hagynunk, ami nem rossz, elgondolkodtató ajánlat lehet, bár akár leheletnyivel kisebb kijelzővel felszerelt 7 colos, akár nagyobb ablakos megoldások között vannak erős konkurensek. A jó formátumtámogatás, az ICS, a miniHDMI valamint az opcionális távirányító és ár miatt egy tetszett plecsnit azért kaphat.

WayteQ xTAB-80

Legendd

A cikk elkészítésében a T-Mobile mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rde​tés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.