Hirdetés

Ulefone Power 6 - nem beszélni jól magyar

Régen futottunk bele olyan készülékbe, ami ennyire nem tud magyarul. Kitartó, persze, hatezres akksival ez el is várható, de minden más nagyon Zs-kategóriás. És jack csatlakozó sincs. Nem fért el, vagy mi?

Multimédia

Az előlapi szenzorcseppbe egy 16 megapixeles, fix fókuszos kamera került. Ezt tudja, meg néhány buta effektet. A hátlapi rendszer két szenzorból áll, a 16 megapixeles, autofókusszal és dupla LED segédfénnyel támogatott, f/1,8-as rekesszel dolgozó egységet egy 2 megapixeles mélységélességet definiáló segédkamera egészíti ki, ami szemmel láthatóan semmire sem jó. Portréfotózásra legalábbis biztosan nem. Ez már csak abból is látszik, hogy a bokeh mód minden gond nélkül működik akkor is, ha konkrétan letakarjuk a másodlagos szenzort. Már, ha a nagyon gyanús és feltűnően gyenge minőségű, fókuszpont körül összpontosuló, koncentrikus „kiemelésből” nem lett volna egyértelmű. Így. Emberrel is ezt csinálja, szóval nem kárhoztattam senkit modell szerepre.

[+]

A kamera app egészen korrekt, bár nagyon szegényes. Nincs például HDR. Se gyorselérésben, se a beállítások között. Pedig nagyon kéne. Az élőképet lapozva van viszont Szépség mód, Bokeh (amúgy szoftveres és rossz), Monokróm (ez sem natív, a másodlagos szenzornak semmi köze hozzá) és Pro mód, ahol a fehéregyensúllyal bűvészkedhetünk, 100 és 1600 között állíthatjuk az érzékenységet, az expozíciókorrekciót pedig +/- 3 tartományban. A vaku tud automatikusan dolgozni, illetve kérhetünk szoftveres képstabilizálást, ami szemmel láthatóan nem csinál semmit. Viszont, ha nincs bekapcsolva, elérhetőek a kép jellegére vonatkozó opciók.

A fotók is olyanok, amilyenekre számítani lehet. Külön monokróm képeket monokróm szenzor hiányában nem csináltam, filterezni mindenki tud. A képminőség gyenge, a lencsetorzítás erős, kromatikus aberráció meg valószínűleg csak azért nincs, mert az is kiég mindennel együtt, amit egy kicsi fény is ér. Dinamika egyáltalán nincs, meg HDR se, hogy megpróbálja kompenzálni, a zajszűrés és az élesítés pedig indokolatlanul erős. A fókusz már nappal is problémás, gyakran elhagyja magát, a legjobb, ha érintőfókuszt használunk, de az is hajlamos elcsúszni. Este, mint a mellékelt példa mutatja, hatványozottan rossz a helyzet, a fókuszt nagyon nehéz elcsípni, amire ráadásul csak a képek visszanézése után jövünk rá.

Mozgóképet rögzíteni ugyanezekkel a problémákkal, maximum 1080p 30 fps felbontásban tudunk. A felvétel minősége közel minősíthetetlen. Teljesen ki van égve a kép, vonalélesség nulla, az elektronikus stabilizálás semmit nem ér, a fókusznak pedig fogalma nincs róla, mit kéne csinálni. A lejátszó is fapados, azon kívül, hogy galériából vagy fájlkezelőből megjeleníti a tartalmakat, semmit nem tudunk csinálni vele. Nem kezeli a hangsávokat, a feliratokat, egyes AVI formátumokat, de a H265-ös kódolás és a 2K felbontás (afölött nem) megy.

[+]

A zenei könyvtárat a Google Play Zene kezeli, van hanszínszabályzó is, a készülék dobozában pedig találunk Type-C – jack adaptert. Fülest viszont nem. A multimédiás hangszóró nem tragikus, de messze van a jótól. Kicsit recseg, kicsit sistereg néha, de kellően hangos és nem torzít. Egy jobb fülessel egészen elfogadható lesz a hangzás, a recsegés megszűnik, a hangszínszabályzót viszont mindenképpen kapcsoljuk be, mert anélkül nagyon üres, távoli és élettelen az egész. Mélyek és valódi térhatás persze így sem lesz, de hallgathatóvá válik. Van FM-rádió is állomásinformációkkal, amihez szintén csak fülhallgatóval jutunk hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Olcsó strapamobilt kínál az uleFone

  Az Armor X3-hoz előkotortak a raktárból egy régi ismerőst, a MediaTek MT6580-at. Az uleFone Note 7P pedig egy kedvező árú 4G-s phablet.

 • Előrendelhető az uleFone T2

  A noccsos Sharp kijelzővel szerelt phablettel már tavaly találkoztunk, mostantól pedig kosárba lehet helyezni, igaz, egyelőre előrendelésben.

 • Strapabíró csúcstelefonnal készül az uleFone

  Az Armor 7 erős MediaTek SoC-vel, méretes FHD+ kijelzővel, 48 megapixeles főegységet kínáló tripla kamerával és strapatulajdonságokkal érkezik.

 • Elővételben az uleFone 3W / 3WT

  10000 mAh feletti telep, IP68/69K védelem, MIL-STD-810G támogatás és AI képességeket biztosító MediaTek chip – előjegyezhető az uleFone Full HD-s strapaajánlata.

Előzmények

Hirdetés