Hirdetés

Ulefone Power 6 - nem beszélni jól magyar

Régen futottunk bele olyan készülékbe, ami ennyire nem tud magyarul. Kitartó, persze, hatezres akksival ez el is várható, de minden más nagyon Zs-kategóriás. És jack csatlakozó sincs. Nem fért el, vagy mi?

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Rossz hír, hogy nem fér el a második dual standby üzemmódban aktív nanoSIM, ha beteszünk egy micorSD kártyát, cserébe van VoLTE támogatás minden hazai LTE (Cat.6; max. 300 Mbps) frekvencián, NFC és OTG képes 2.0-s Type-C csatlakozó. A jack csatlakozó kimaradt, a Bluetooth viszont 5.0-s verziószámú, a kétcsatornás WiFi pedig ismeri a 802.11ac szabványt is a Direct és HotSpot mellett. Navigálni a GPS és A-GPS mellett a GLONASS, Galileo és a BeiDou adatai alapján is lehet, a szenzorok közül pedig csak a nyomás és a hőmérséklet érzékelő hiányzik.


[+]

Az Ulfone Power 6 legmarkánsabb és legjobb tulajdonsága a 6350 mAh-s akkumulátor, ami megfelelő kábellel töltésmegosztásra is alkalmas. A specifikáció nem részletezi a gyorstöltési szabványt, a mellékelt 5V/3A hálózati adapterrel viszont körülbelül két óra alatt feltölthetjük a gigászi telepet. A gyártó négy nap használatot ígér átlagosan, mi inkább olyan két, max. három teljes napban egyeznénk ki normál használat mellett. Az üzemidő a hatalmas akku ellenére sem sokkal jobb, mint a négyezres teleppel szerelt konkurenciáé. A megszokott tesztmódszerekkel egyébként (150 nites fényerő mellett, adott tesztvideóval) offline videózni 22 órán keresztül is lehetséges, míg böngészni ugyanilyen körülmények között úgy 20 órát.

Értékelés: UleFone Power 6
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 4 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 4 pont
Audio 5 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 4 pont
Hogyan értékelünk?

Az Ulefone Power 6 jelenleg nettó 46 ezer forintba kerül. Flash sale van, egyébként hatvan valamennyi, de még a kedvezményes ár is nagyon sok azért az összteljesítményért, amit cserébe kapunk. 45 ezer forintért már hivatalos hazai forgalmazásban, két év garanciával is lehet olyan készüléket kapni, ami tud rendesen magyarul (komolyan, ennél még a Google fordító is tehetségesebb), nem poénból van rajta egy másodlagos mélységélességet definiáló szenzor (ilyet is régen láttunk), van rajta jack csatlakozó, működő ujjlenyomat-olvasó, esetleg egy szerethető UI és a felhasználói élmény alapján nem érzünk rövid idő alatt erős késztetést a készülékben vagy bármi másban kárt tenni. Az Ulefone Power ismét eklatáns példája a gyanúsan jó áron kínált, meggyőző specifikációval rendelkező készülékekkel próbálkozó üzleti modellnek, amiről már elég sokszor kiderült, hogy bizony oda nem illő dolog van a palacsintában. Szerintem nem írhatom le, pedig megérdemelné, de gondolom, világos. A kettős kamerarendszer egy vicc, a másodlagos szenzor pont semmit sem csinál; a mozgóképek minősége gyalázatos; az üzemidő a hatalmas akkumulátor ellenére sem kiemelkedő; az optimalizálatlanság üvölt, a rendszer akadozik, fagyogat, alig érteni a funkciókat, mert annyira rosszul vannak fordítva; a biometrikus azonosítási formák vagy működnek, vagy nem, cserébe kapunk tokot, jack adaptert, két fóliát, a kijelző pedig jó minőségű. A fényerő nem kimagasló (csak a minimum), a kontraszt és a felbontás (a kategóriában) viszont igen, a készülék pedig végül is csinos. És van NFC. De inkább válasszunk egy Redmi 7-et vagy Alcatel 3-at (üzemidőben az is bír ennyit), de az UleFone Power 6-nál még a szerény Honor 8A is sokkal jobb. Vagy a Nokia 3.2. Pedig az nem semmi. És akkor még az is benne van a pakliban, hogy csak mi jártunk szerencsétlenül ezzel a példánnyal a jellemzően rossz kihozatali arány miatt. A lényegen viszont nem változtat.

AliceWake

A tesztkészüléket az Ulefone biztosította. Vásárláshoz kérem kattintson ide!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Olcsó strapamobilt kínál az uleFone

  Az Armor X3-hoz előkotortak a raktárból egy régi ismerőst, a MediaTek MT6580-at. Az uleFone Note 7P pedig egy kedvező árú 4G-s phablet.

 • Előrendelhető az uleFone T2

  A noccsos Sharp kijelzővel szerelt phablettel már tavaly találkoztunk, mostantól pedig kosárba lehet helyezni, igaz, egyelőre előrendelésben.

 • Strapabíró csúcstelefonnal készül az uleFone

  Az Armor 7 erős MediaTek SoC-vel, méretes FHD+ kijelzővel, 48 megapixeles főegységet kínáló tripla kamerával és strapatulajdonságokkal érkezik.

 • Elővételben az uleFone 3W / 3WT

  10000 mAh feletti telep, IP68/69K védelem, MIL-STD-810G támogatás és AI képességeket biztosító MediaTek chip – előjegyezhető az uleFone Full HD-s strapaajánlata.

Előzmények

Hirdetés